неділя, 30 січня 2011 12:00

Комуністи розпустили 14 парторганізацій у Криму

Комуністи розпустили 14 парторганізацій у Криму

Пленум ЦК Компартії України ухвалив рішення розпустити 14 партійних організацій в Криму і виключити з лав партії п'ятьох осіб.

"За антипартійну діяльність, порушення Статуту Компартії України розпустити наступні партійні організації: Алуштинську, Бахчисарайську, Євпаторійську, Керченську, Судакську, Бахчисарайську міські та Бахчисарайську, Красноперекопську, Нижньогірську, Роздольненську, Сімферопольську, Радянську, Чорноморську та Київську в м.Сімферополь районні партійні організації", - йдеться у рішенні пленуму ЦК КПУ, текст якого розміщений на сайті Компартії України.

Згідно з рішенням, перереєстрація розпущених парторганізацій повинна бути проведена до 15 березня 2011 року.

Крім того, "за антипартійну діяльність" і навмисне створення умов для розколу Кримської республіканської парторганізації зі складу ЦК і партії виключені 5 осіб, в тому числі Наталія Штепа.

Як повідомлялося, 16 грудня 2010 президія ЦК КПУ ухвалила виключити Леоніда Грача з членів Комуністичної партії України та фракції Компартії у Верховній Раді, а Кримський республіканський комітет Компартії, який очолював Грач, розпустити.

15 січня 2011 пройшла позачергова конференція Кримської республіканської організації КПУ, на якій був обраний новий склад рескому на чолі з Наталією Штепою.

Делегати ухвалили постанову, якою вирішили відновити в лавах КПУ Грача та Юрія Аксютіна і попросили Центральну Контрольну Комісію КПУ прийняти аналогічне рішення. На позачерговій конференції також було затверджено текст Звернення до комуністів України, в якому стверджується, що "частина членів Центрального Комітету, особисто Симоненко, об'єднавшись з правлячим буржуазним класом, поставили собі за мету знищити Кримську республіканську організацію, а КПУ в цілому привести до ревізії марксистсько-ленінської теорії".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Комуністи розпустили 14 парторганізацій у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути