пʼятниця, 11 листопада 2016 17:02

Компроміс Путіна і Порошенка під великими питанням

Компроміс Путіна і Порошенка під великими питанням
elysee.fr

"Дорожню карту" з врегулювання ситуації на Донбасі навряд чи узгодять в кінці листопада.

Про це заявила представник України у політичній підгрупі Ольга Айвазовська журналу "Фокус".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін погодився на ідею Порошенка - Кремль

"У кожної строни дуже різне бачення того, як повинна виглядати "дорожня карта". Складно уявити, як скласти документ, узгоджений з усіма. Навіть етап встановлення безпеки розглядається Україною як тривалий і глибокий, з гарантіями всіх сторін, із залученням поліцейської місії ОБСЄ, про що фактично не починали дискусії. Тут теж є кардинальні відмінності: РФ хоче, щоб цю мінімальну місію становили кілька сотень людей з легкою зброєю. Україна має намір забезпечити транзитний правопорядок, який дозволить спокійно передати всю владу в ОРДЛО під фактичну українську юрисдикцію" , - пояснила вона.

Мінімальний склад збройної поліцейської місії ОБСЄ, за попередніми підрахунками української сторони, - 10 тис. чоловік, а оптимальний - 26 тис., розповіла Айвазовська.

"Їм треба буде забезпечити візуальний контроль за 440 кілометрів кордону і порядок до, під час і після місцевих виборів в ОРДЛО", - сказала експерт.

Айвазовська зауважила, що навіть якщо до складу такої місії увійде 10-15 тис. чоловік, "її бюджет обраховуватиметься сотнями мільйонів євро". У зв'язку з чим говорити про можливість її створення цьогоріч не доводиться.

На проміжному етапі контроль над неконтрольованою ділянкою держкордону з РФ може бути лише в руках ОБСЄ, зазначила вона.

"Але тієї поліцейської місії, яка буде в змозі захистити кордон на випадок повторного вторгнення російських військ", - наголосила Айвазовська.

На зустрічі в Берліні лідери Нормандської четвірки обговорювали питання так званої дорожньої карти.

Зараз ви читаєте новину «Компроміс Путіна і Порошенка під великими питанням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути