субота, 27 квітня 2013 15:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Комісія з питань помилування зібралася у суботу і залишила Тимошенко за гратами

Комісія з питань помилування зібралася у суботу і залишила Тимошенко за гратами
Фото: reuters.com

Комісія з питань помилування при президентові України відмовилась помилувати Юлію Тимошенко, повідомляє УНН.

На сьогоднішньому засіданні комісія розглянула питання щодо Юлії Тимошенко та відмовила рекомендувати президентові України помилувати її. Причиною відмови стала наявність кримінальних справ, розгляд яких у суді ще незавершений.

Нагадаємо, вже рік триває судовий розгляд справи ЄЕСУ.

Засуджена Тимошенко вже майже рік відмовляється прибути на засідання суду.

Як відомо, справа ЄЕСУ була порушена у жовтні 2011 року за замах на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабінет міністрів України зобов'язань приватної корпорації ЄЕСУ перед Міноборони РФ у розмірі 405 млн 500 тис дол., або 3 млрд 233 млн 254 тис 250 грн, тобто Тимошенко висунуто звинувачення у скоєнні злочину за ч.2 ст.15 та ч.5 ст.191 КК.

Перше судове засідання у справі ЄЕСУ у Київському районному суді Харкова відбувся 19 квітня 2012 року. Проте з того часу суд фактично не просунувся у розгляді справи: Тимошенко знаходиться майже рік у лікарні і щоразу відмовлялася від етапування до зали суду.

Представники державного обвинувачення у справі ЄЕСУ неодноразово наголошували, що екс-прем'єр-міністр та її захист затягують розгляд справи.

У свою чергу захист Тимошенко неодноразово подавала клопотання про закриття кримінальної справи за відсутністю складу злочину. Всі клопотання були відхилені судом, адже на цій стадії судового розгляду суд не може прийняти їх.

Зараз ви читаєте новину «Комісія з питань помилування зібралася у суботу і залишила Тимошенко за гратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

145

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути