субота, 27 квітня 2013 11:34

У Німеччині очікують помилування Тимошенко задля підписання Угоди про асоціацію

У Німеччині очікують помилування Тимошенко задля підписання Угоди про асоціацію
Крістоф Вайль Фото: ark.gov.ua

Звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко усунуло б величезну перешкоду для підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС на Вільнюському саміті. Про це заявив посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль в інтерв'ю ZN.UA.

"Брюссель і Берлін дуже вітали помилування Юрія Луценка. Очевидно, що і звільнення Юлії Тимошенко усунуло б величезну перешкоду на нашому спільному шляху до Вільнюса", - заявив Вайль.

Коментуючи інформацію журналістів про те, що нібито на останній (вже досить давній) зустрічі з президентом Віктором Януковичем канцлер Ангела Меркель пропонувала відпустити Тимошенко до Німеччини, посол сказав: "Німецькі лікарі, які регулярно приїжджають до Харкова для обстеження та лікування пані Тимошенко, кілька разів пропонували продовжити її лікування в Берліні. Федеральний уряд завжди підтримував їх роботу".

У той же час, Вайль висловив сподівання, що Угода про асоціацію буде підписана у поточному році.

"Керуючись інтересами Німеччини і Європейського Союзу, я б дуже хотів, щоб ця Угода була підписана в листопаді 2013 року", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині очікують помилування Тимошенко задля підписання Угоди про асоціацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути