середа, 29 липня 2015 04:15

Командир "Азову" виступить у Європарламенті

Командир "Азову" виступить у Європарламенті
Андрій Білецький. Фото: unn.com.ua

Депутат Європейського парламенту Яромір Штєтіна запросив командира загону спецпризначення Нацгвардії "Азов", народного депутата України Андрія Білецького виступити в Європарламенті.

Про це він повідомив Радіо Свобода.

На думку Штєтіни, дуже важливо дати Білецькому можливість виступити в Європарламенті, бо, за словами євродепутата, "всі ці батальйони добровольців, про які тепер стільки говорять, є виразним і реальним політичним і військовим феноменом".

"Ці формування воюють уже понад півтора року і саме вони перешкодили Росії просуватись далі на Захід", - сказав Штєтіна.

Як зазначив євродепутат, Андрій Білецький прийняв запрошення приїхати до Брюсселя. Виступ має відбутися восени, тому що зараз парламентарі роз'їхались на канікули.

Яромір Штєтіна, який у Європарламенті представляє Чехію, наголосив, що воєнні дії, які точаться в Україні, не є громадянською війною. "Це не громадянська війна, як твердять деякі наші політики, включно з нашим паном президентом. Це війна, яку веде одна суверенна держава проти іншої суверенної держави. Це війна Росії проти України", – зауважив євродепутат.

Нагадаємо, Білецький нещодавно піддав жорсткій критиці політику Заходу щодо України.

"Захід дає зараз нам якусь формально військову допомогу, допомогу у вигляді подачок від МВФ і тому подібні речі, допомогу у вигляді кредитів на так звані реформи. Все це робиться аж ніяк не з благих мотивів. Головною вимогою Заходу є капітулянтська позиція уряду і всієї країни - вони вимагають неухильного дотримання мінських домовленостей", - сказав Білецький.

Раніше глава Європарламенту Мартін Шульц заявляв, що з Путіним треба домовлятися, іншого шляху вирішення конфлікту на Донбасі немає.

Зараз ви читаєте новину «Командир "Азову" виступить у Європарламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути