понеділок, 12 жовтня 2015 12:50

Колишній віце-прем'єр пояснив наслідки енергетичної блокади Криму

Колишній віце-прем'єр пояснив наслідки енергетичної блокади Криму
krymr.com

Енергетична блокада Криму потрібна для подальшого тиску на окупантів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній віце-прем'єр Криму Андрій Сенченко.

"Зараз усіх лякають якоюсь зворотньою реакцією Кремля. Що перестануть постачати ядерне паливо і так далі. Це все дурниці. Кремль зубами тримається за український ринок ядерного палива. І заміна, будь ласка, є. Компанія Westinghouse (американська електротехнічна і ядерна компанія США - ред.), яка давно на цей ринок намагається зайти", - пояснив він.

За словами колишнього чиновника, таку блокаду потрібно вводити поетапно.

"Насправді енергетична блокада створює нові труднощі окупаційному режиму. Інша справа, що її потрібно вводити поетапно. Наше завдання - щоб ми не заважали забезпечувати електрикою населення та об'єкти соціально-культурного призначення. Рівно стільки ми повинні давати. У них є власна генерація. Те, що дає Україна, повинно вистачати населенню, школам, лікарням, громадському транспорту. Але ми однозначно не повинні постачати електроенергію залишкам промисловості, яка фінансує окупаційний бюджет. І безумовно - для військових частин РФ на півострові", - зазначив Сенченко.

Колишній віце-прем'єр переконаний: поставок електрики вистачить населенню півострова.

"Формула гранично проста. Те, що виробляє Крим плюс те, що дає Україна, повинно рівно вистачати населенню, школам, лікарням", - сказав він.

Сенченко вважає, що економічний тиск на окупантів найбільш ефективний.

"Потрібно боротися за Крим, а не чекати дива. І точно так само боротися за Донбас. І методи економічного впливу - найбільш ефективні. Тому що, не тягнуть людських жертв, як на фронті", - пояснив він.

"Ми всі досить довго чекаємо від президента обіцяного Джемілєву і Чубарову закону про скасування так званої вільної економічної зони в Криму. Тому що "вільна зона" - це абсолютно безсовісний лобістський закон. Він не має нічого спільного з інтересами держави, наших громадян. Зокрема і тих, хто проживають на окупованій території. У цьому були зацікавлені українські олігархи. У продовженні дії цього закону зацікавлений Аксьонов з його бандою в Криму та корупціонери з російської сторони", - сказав Сенченко.

На думку експерта, важко прогнозувати, чи влада вирішить питання енергетичної блокади до кінця місяця.

"Мені складно аналізувати логіку нашої влади, коли йдеться про окуповані території,вимушених переселенців. Є очевидні речі, які потрібно робити. А вони не робляться. Здоровій логіці це не піддається. Тому і прогнозувати дуже складно", - резюмував він.

Нагадаємо, що у понеділок активісти оголосили про початок енергетичної блокади Криму.

Раніше лідер кримських татар Мустафа Джемілєв заявляв, що питання енергетичної блокади півострова влада вирішить протягом жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Колишній віце-прем'єр пояснив наслідки енергетичної блокади Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути