середа, 22 лютого 2023 14:55

Колишні з ОПЗЖ у Верховній Раді: Арахамія зробив заяву

Колишні з ОПЗЖ у Верховній Раді: Арахамія зробив заяву
Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував позбавлення повноважень ще трьох нардепів від ОПЗЖ. Фото: sluga-narodu.com

У Верховній Раді очікують щонайменше позбавлення повноважень трьох нардепів від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя".

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія закликав усіх нардепів від заборонених партій скласти повноваження. Про це Арахамія заявив у середу.

"До роковин повномасштабного вторгнення очікуємо щонайменше мінус три депутатські мандати від ОПЗЖ. Закликаю усіх депутатів від заборонених партій дослухатися до мого заклику і скласти повноваження", ‒ сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній голова адміністрації Януковича написав заяву

Також Арахамія закликав "не вестися на популістські заклики деяких політиків, які на догоду проросійським силам підбурюють до неконституційних, волюнтаристських рішень".

Згадав про підозрюваного в державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації Віктора Медведчука.

"Адже маємо вже перший прецедент від зрадника Медведчука, адвокати якого подали позов проти Верховної Ради щодо скасування і визнання незаконною процедури позбавлення його мандата. Це свідчить про те, що фанати Путіна шукатимуть будь-які зачіпки для оскарження рішень влади", ‒ заявив голова фракції "СН".

Тому, зі слів Арахамії, "очищення парламенту проходитиме виключно в конституційний спосіб".

Минулого місяця президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України народних депутатів від ОПЗЖ Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна і колишнього члена групи "Воля народу" Андрія Деркача.

Після цього Верховна Рада позбавила їх мандатів. У лютому припинили повноваження нардепа Ігора Абрамовича.

Торік позбавили мандатів Вадима Рабіновича та Ігоря Васильківського. Також позбавили мандатів Іллю Киву і Вадима Новинського.

Зараз ви читаєте новину «Колишні з ОПЗЖ у Верховній Раді: Арахамія зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути