неділя, 29 листопада 2015 07:25

Колишні "регіонали" готують реванш

Колишні "регіонали" готують реванш
фото: ipress.ua

"Регіонали" збереглися в українській політиці. В цьому біда. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав політолог Михайло Басараб.

"Вони націлені на реванш. Після місцевих виборів чимало з них повернулися до влади чи залишилися при ній. Чого тільки варта історія з Юрієм Вілкулом – представником "Опозиційного блоку". Замість переховуватися від українського правосуддя, він свавільно проголошує себе мером Кривого Рогу. Інший колишній "регіонал" Геннадій Кернес під час Майдану закликав застосовувати силу проти мирних протестувальників, прославляв "Беркут". Він залишається мером Харкова", - зазначив Басараб.

За його словами, деякі представники чинної влади не проти працювати з такими людьми.

"На жаль, значна частина представників нібито нової політичної команди толерують колишніх представників Партії регіонів. У можливому створенні з ними спільної команди не бачать для себе якихось моральних застережень. Після місцевих виборів "ширка" – доволі поширене явище не лише в східних областях. На Закарпатті в багатьох районних та обласній раді "Блок Петра Порошенка" не соромиться створювати коаліцію з "Опозиційним блоком" і партією "Відродження", які є спадкоємцями "Регіонів". Бачимо "ширку" в Житомирській облраді. Там при обранні головою Анжеліки Лабунської з "Батьківщини" вирішальними були голоси "Опозиційного блоку". Завдяки тій же "ширці" обійняв свою посаду і Юрій Вілкул у Кривому Розі. Йому допомогли партії Порошенка, Тимошенко та Ляшка. Таке відбувається в місцевих радах. Цілком можливо, що керівництво цих політичних сил у Києві може піти й на створення "ширки" в парламенті", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Колишні "регіонали" готують реванш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути