середа, 22 лютого 2017 15:03

Коли суд вирішить питання Фірташа: назвали дату

Коли суд вирішить питання Фірташа: назвали дату
Фото: theinsider.ua

Віденський суд повинен обрати запобіжний захід для затриманого українського олігарха Дмитра Фірташа до 15:30 четверга, 23 лютого.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на знайоме з ходом справи джерело.

"Є 48 годин з моменту затримання, яке сталося вчора о 15:36", – сказав співрозмовник.

Він зазначив, що ордер на арешт виписаний в Іспанії. Тому після рішення суду про запобіжний захід буде 30 днів на рішення суду першої інстанції з питання екстрадиції Фірташа в Іспанію, а потім ще 30 днів для розгляду його в другій інстанції у разі подання апеляції.

Є ймовірність, що суд призначить Фірташу велику заставу і підписку про невиїзд з території Австрії, зазначив співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташа судили в переповненому суді

Українського олігарха Дмитра Фірташа затримали в Австрії у березні 2014 року на запит американських слідчих. Пізніше відпустили під рекордну для Австрії заставу у €125 млн.

У США Фірташа звинувачують у хабарі $18,5 млн за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. Американські слідчі знайшли у нього понад сотню офшорних компаній. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

У квітні 2015 року земельний суд Відня відмовив Мін'юсту США в екстрадиції Фірташа. Якщо рішення знову буде не на користь Сполучених Штатів, на Фірташа чекає розгляд справи про екстрадицію до Іспанії. Там його підозрюють у відмиванні коштів і участі в організованому злочинному угрупуванні. У листопаді 2016-го іспанські слідчі видали ордер на арешт олігарха.

21 квітня вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію Фірташа у США. Того ж дня прокуратура затримала олігарха за запитом Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Коли суд вирішить питання Фірташа: назвали дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути