вівторок, 17 липня 2012 09:27

Колесніков упевнений, що об'єкти Євро в Україні не будуть простоювати

Колесніков упевнений, що об'єкти Євро в Україні не будуть простоювати
Борис Колесников каже, що в Україні нічому простоювати. Фото: polittech.org

Віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков упевнений, що побудовані до Євро-2012 інфраструктурні та спортивні об'єкти простоювати не будуть.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкісний Hyundai їздитиме ще й у Москву

"В Україні просто нема чому простоювати." Борисполю ", наприклад, потрібен був новий термінал? Потрібен. У Харкові, зазначу, термінал приватний, а приватні власники завжди спритніші, ніж держава, так що і він буде затребуваний", - сказав Колесніков.

"Аеропорт у Львові теж потрібен. - Додав міністр. - Який же він порожній, якщо в порівнянні з минулим роком число пасажирів виросло рівно в два рази? Так що говорити, що він пустує, некоректно. Крім того, там тепер з'являються нові маршрути, наприклад, зараз відкривається маршрут Львів-Лондон, здійснюються польоти до Німеччини ".

Говорячи ж про стадіони, міністр зазначив, що лише два об'єкти побудувала держава, - стадіон "Олімпійський" і стадіон у Львові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через іноземні ЗМІ Донецьк прийняв у кілька разів менше гостей, ніж чекали

"Тепер все буде залежати від тієї компанії, яка ці об'єкти експлуатує. Ще, звичайно ж, багато що буде залежати від успіху львівських клубів. Тобто треба розробити хорошу маркетингову програму, зайнятися, наприклад, організацією там масових заходів, концертів", - вважає він .

Коленіков також вважає хорошими шанси на проведення в Україні зимової Олімпіади 2022 року.

"Вся спортивна громадськість, спортивні функціонери відзначили високий рівень організації та проведення фінальної частини чемпіонату Європи. Отриманий досвід у чомусь полегшить нам можливе проведення Олімпіади, але в чомусь і ускладнить. - Сказав міністр. - Все-таки Олімпіада - це багато видів спорту, багато споруд, і в цьому полягає складність. З іншого боку, завдання спрощується тим, що всі змагання проводяться в одному регіоні, а не в чотирьох. Заявку ми плануємо подати в 2014 році. Думаю, з огляду на отриманий результат - хороший єврочемпіонат і те, що наша країна жодного разу не проводила зимову Олімпіаду, - у нас є дуже хороші шанси на 2022 ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніков оскаржуватиме корупцію Євро-2012 у суді

Єдиною недоробкою при підготовці до Євро-2012 Колесніков назвав те, що програма будівництва нових доріг не була реалізована в повному обсязі.

"Найголовніше - це, звичайно ж, дороги. З ними ми до кінця не встигли. Не так швидко будували, як хотілося б ... Якби було більше часу, можна було б набагато більше зробити", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков упевнений, що об'єкти Євро в Україні не будуть простоювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути