понеділок, 25 червня 2012 12:03

Колесніченко розповів, хто в Україні неонацист

Колесніченко розповів, хто в Україні неонацист
Вадим Колесніченко пообіцяв боротися з українським неонацизмом з трибуни ЄП. Фото: podrobnosti.ua

Дії опозиції, яка блокувала прийняття "мовного" законопроекту - це результат нацистської діяльності.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Він розповів, що у п'ятницю була створена коаліція "Україна без нацизму", до якої увійшли різні антифашистські організації. Сам "регіонал" представляє "Міжнародний антифашистський рух".

Колесніченко переконаний: "Ми маємо, на жаль, проблеми із зростанням неонацистських та нацистських уподобань, рухів на території України". Саме тому, за його словами і було створено цю коаліції. Антифашистський рух утворився задля недопущення расизму, ксенофобії та нетолерантності, підкреслив нардеп.

Зараз ця організація виходить на міжнародний рівень з метою представництва у Європарламенті та громадських організацій. Говорячи про те, як вони будуть боротися з "проявами неонацизму", Колесніченко розповів: "Це публікація, публічність, висвітлення, пропаганда іншого способу життя і це отримання європейської трибуни. Ця організація буде базуватися у рамках громадських організацій, які працюють у Європарламенті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ти труп! Тобі залишилось жити два дні!" - Колесніченко розповів про своє побиття

Одним із неонацистських рухів Колесніченко назвав "ультрас".

"Ультрас" - конкретні організації, які начебто є громадським рухом. Але вони ними не є. Ці засновники, організатори навчають молодь по-іншому, з іншими уподобаннями. І ми розуміємо по тих гаслах, з якими вони виступають, для чого і з якою метою вони існують", - пояснив нардеп.

Існує ще ціла низка організацій такого ж спрямування, підкреслив "регіонал", але називати їх не став, мовляв, щоб "не піарити" ці рухи: "Вони сьогодні достатньо представлені в Україні, але я не бачу сенсу їх піарити. Бо якщо ти будеш до них приділяти увагу дуже публічно, то це буде надавати їм можливість зростати. Тому ми не вважаємо за необхідне на сьогодні їх піарити таким чином".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко пропонує депутатам прищемити Тягнибока

Колесніченко підкреслив, що проблема неонацизму в Україні дуже актуальна. Проявлялася вона і щодо нього, як до автора законопроекту "Про засади мовної державної політики".

"Це дуже гостра проблема — зростання неонацистських тенденцій. Наприклад, небажання надати людям друкуватися рідною мовою та, наприклад, намагання вислати мене, як автора законопроекту, за межі держави. Це ознаки українського націонал-фашизму. Це вже його реалізації", - підкреслив "регіонал".

Колесніченко додав: "Діяння депутатів від опозиції, які блокують прийняття законопроекту про проведення державної мовної політики - це вже не питання захисту української мови, це публічний наступ на права людей в Україні. Це є результат нацистської діяльності тих організацій, які сьогодні існують. Це небажання чути інших, нав'язування моно думки і моно ідеї, і намагання розправитися з тими, проти кого немає аргументів: тільки фізична сила, кулак чи знищення".

"Це все є результати цієї політики, яка останні 5 років насаджувалася у нас в Україні", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КПУ визвірилось за 500 грн "упівцям": хочуть зменшити дотації "неонацистам"

Зазначимо, що у п'ятницю, 22 червня, антифашистські організації створили коаліцію "України без нацизму".

До коаліції залучили громадські організації "Антифашистський форум", "Міжнародний антифашистський фронт", "Міжнародний комітет захисту прав людини", "Загальновоїнська спілка", а також Всеукраїнське правозахисний рух "України без нацизму", очолюване екс-президентом Леонідом Кравчуком.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко розповів, хто в Україні неонацист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

190

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути