середа, 08 травня 2013 13:55

Колесніченко хоче ввести кримінальну відповідальність за героїзацію ОУН і УПА

Колесніченко хоче ввести кримінальну відповідальність за героїзацію ОУН і УПА
У Раді зареєстровано законопроект Вадима Колесніченка про заборону героїзації тих, хто боровся проти антигітлерівської коаліції. Фото: obozrevatel.com

Верховній Раді запропоновано заборонити реабілітацію та героїзацію осіб й організацій, що боролися проти антигітлерівської коаліції.

Відповідний законопроект №2960 від 8 травня 2013 року, ініціатором якого є народний депутат від фракції партії регіонів Вадим Колесніченко, зареєстрований у парламенті.

"Проектом закону передбачається встановлення законодавчої заборони реабілітації та героїзації осіб й організацій, що боролися проти антигітлерівської коаліції, недопущення відродження нелюдської ідеології нацизму та фашизму в Україні, протидії організаціям та посадовим та іншим особам, що поширюють ідеї ксенофобії, расизму, нетерпимості, тощо", - сказано в пояснювальній записці до документа.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Колесніченко одягнув форму Червоної Армії і прийшов на зустріч з пресою

Законопроектом буде встановлено кримінальну відповідальність за героїзацію та реабілітацію осіб й організацій, що боролися проти антигітлерівської коаліції.

До таких, вважає Колесніченко, можна віднести: Організацію українських націоналістів (ОУН), Українську повстанську армію (УПА), Українську повстанську армію "Поліська Січ" (УПА "Поліська Січ" Тараса Бульби-Боровця), Українську народно-революційну армію, Український центральний комітет, батальйони "Нахтігаль" і "Роланд" у складі вермахту, 14 Гренадерну дивізію Ваффен-СС "Галичина" (Перша українська), "Українську національну армію", "Українське визвольне військо", тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За Колесніченком давно плаче психіатрична лікарня, куди ми його неодмінно помістимо, коли прийдемо до влади", - "свободівець"

Автор законопроекту переконаний, що схвалення норм цього документа матиме позитивні соціальні наслідки, "адже зніме значну соціальну напругу та відновить справедливість в питанні героїзації та реабілітації осіб й організацій, що боролися проти антигітлерівської коаліції, сприятиме вихованню суспільної моралі у дусі гуманізму та поваги до прав людини в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко хоче ввести кримінальну відповідальність за героїзацію ОУН і УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

352

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути