четвер, 07 червня 2012 22:19

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кокс і Кваснєвський приїдуть в Україну у справі Тимошенко 11 червня

Кокс і Кваснєвський приїдуть в Україну у справі Тимошенко 11 червня
Передбачається, що європейські чиновники зустрінуться з родиною Юлії Тимошенко та прем'єр-міністром Азаровим. Фото: dw.de

Екс-президент Європарламенту Пет Кокс і екс-президент Польщі Олександр Квасьнєвський, які стали спостерігачами від Європейського парламенту в судових процесах над екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, прибудуть до України вже наступного понеділка, 11 червня.

Про це в четвер у Брюсселі після закінчення зустрічі президента Європейського парламенту Мартіна Шульца з цими двома європейськими політиками повідомив сам Шульц.

"У наступні два тижні як спостерігачі від ЄП вони подивляться на касаційну справу Тимошенко. Ми підготували місію обох президентів на понеділок, 11 червня. Передбачається зустріч із родиною Юлії Тимошенко та прем'єр-міністром Азаровим", - анонсував він.

За словами президента ЄП, Коксу і Кваснєвському буде надано вільний доступ до документів, які стосуються касаційного суду, інших справ, доступ до учасників процесу, прокурорів і адвокатів, "вільний доступ до всіх, із ким вони захочуть говорити".

"Це було гарантовано урядом", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна маргіналізується і ніколи не була в такій складній ситуації" - Кваснєвський

Шульц також повідомив, що місія цих європейських політиків "була прийнята Тимошенко та її сім'єю".

"Це - відправний пункт, який може внести свій вклад у справедливий суд, потрібну медичну допомогу Тимошенко і, можливо, також поліпшить відносини між Україною та ЄС, будуючи довіру. Це дуже важка місія, це нелегке завдання", - сказав європейський політик.

Президент ЄП зазначив, що після 11 червня спостерігачі від ЄП повернуться в Брюссель або Страсбург, і буде зроблений аналіз цього візиту. Він також запевнив, що їм буде надана підтримка з боку юристів.

Кваснєвський підтвердив, що за юридичну сторону справ Тимошенко будуть відповідати "наші радники".

"Ми політики і використовуємо цю можливість, щоб зустрітися з лідерами України, я думаю, що у нас буде можливість говорити і з іншими, і з представниками опозиції. Ситуація в Україні складна і касаційна процедура тільки частина цієї складності. Ми стоїмо напередодні виборів, і європейці очікують, що українські вибори будуть вільними і справедливими. У нас є достатньо питань, щоб обговорити їх на політичному рівні", - сказав екс-президент Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Кокс і Кваснєвський приїдуть в Україну у справі Тимошенко 11 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути