четвер, 25 квітня 2013 15:43

Клюєв домігся від Європи відміни ряду вимог до України - політолог

Клюєв домігся від Європи відміни ряду вимог до України - політолог
Кость Бондаренко. Фото: obozrevatel.com

Секретар РНБО Андрій Клюєв має дружні стосунки із єврокомісаром Штефаном Фюле. Він використав максимум своїх можливостей і зв'язків, щоб переламати ситуацію і переконати європейську сторону, що з Україною не можна говорити мовою ультиматумів. Так на прес-конференції прокоментував візит Клюєва до Європи політолог Кость Бондаренко.

"У грудні минулого року було 19 вимог Фюле. В липні минулого вони перетворилися на 11 пунків. Я тоді жартував, що до осені залишиться одна вимога - приїдьте і підпишіть. Так і виходить. Наприклад, вже немає питання про вибіркове правосуддя. Замість нього з'явилася більш гнучка формула про те, що потрібно модернізувати систему правосуддя і зважено підходити до розгляду питань, які можуть мати політичний підтекст", - зазначив політолог.

Також він звернув увагу на те, що зникло питання про звільнення з колонії екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

"Якщо раніше прізвище Тимошенко було практично в усіх документах, які стосувалися України, зараз її фактично не згадують. Воно винесено за дужки. В даній ситуації формула проста: є колишній прем'єр-міністр України, а є майбутнє України. У питанні між колишнім і майбутнім обрали останнє", - наголосив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді зареєстровано проект Трудового кодексу України

Він також відмітив, що з порядку денного знято питання обов'язкового прийняття Україною кодексу про вибори. Зрозуміло, що в нинішніх умовах у Верховній Раді прийняти його до осені буде неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв домігся від Європи відміни ряду вимог до України - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути