пʼятниця, 04 березня 2016 02:22

Клімкін: "Спочатку безпека, а потім вибори на Донбасі"

Клімкін: "Спочатку безпека, а потім вибори на Донбасі"

Не можна говорити про вибори на Донбасі, не організувавши безпеку. Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін після зустрічі з його колегами у "нормандському форматі" в Парижі, повідомляє ТАСС.

"Це має бути комплексна безпека, і без цього не можна говорити про вибори. Це стосується не тільки відведення озброєнь, потрібен контроль ОБСЄ над російсько-українським кордоном", - заявив Клімкін.

За словами міністра, на зустрічі "нормандської четвірки" у французькій столиці "великого прогресу досягнуто не було". Він заявив, що Київ представив низку пропозицій і хоче вирішення поставлених питань.

"Сьогоднішня зустріч є черговим етапом, але говорити про вирішальний прогрес, враховуючи реальну ситуацію з безпекою, враховуючи, що вчора у нас було 63 обстріли, враховуючи, що ОБСЄ не має жодного доступу до багатьох регіонів Донбасу і до українсько-російського кордону, не можна", - заявив міністр.

За словами голови українського МЗС, його російський колега Сергій Лавров "не був готовий йти глибше в питаннях безпеки в плані забезпечення доступу для спеціальної моніторингової місії ОБСЄ". "Він запропонував залишити це на розгляд експертів в Мінську (Тристоронньої контактної групи), тому він висловив готовність підтримувати лише концептуальні ідеї та деякі пропозиції ОБСЄ. Але нам потрібна комплексна безпека", - наголосив він.

За словами Клімкіна, комплексна безпека - це "не тільки припинення обстрілів та відведення озброєння". "Це, в першу чергу, контроль ОБСЄ над територією Донбасу та українсько-російским кордоном. Безпека - це відведення всієї зброї, що там є. Без безпеки ми не можемо просуватися у напрямку виборів", - пояснив він.

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ Франції заявив, що "нормандська четвірка" домовилася докласти зусиль для проведення виборів на Донбасі в першому півріччі 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін: "Спочатку безпека, а потім вибори на Донбасі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути