четвер, 26 вересня 2013 13:02

Кличко подав до суду, щоб заборонити засідання Київради

Кличко подав до суду, щоб заборонити засідання Київради
Віталій Кличко. Фото: klichko.org

Лідер фракції УДАР Віталій Кличко і група нардепів від УДАРу подали позов до Окружного адміністративного суду м. Києва про визнання недійсним розпорядження заступника міського голови Києва, секретаря Київради Галини Гереги про проведення 2 жовтня пленарного засідання Київської міської ради VI скликання.

Про це у четвер повідомляє прес-служба політсили.

У позові зазначається, що рішення про проведення пленарного засідання доводиться до відома депутатів Київради і населення міста Києва не пізніше, ніж за десять днів до цього засідання.

"Водночас, розпорядження заступника міського голови - секретаря Київради від 18 вересня 2013 №57 "Про проведення 02.10.2013 пленарного засідання  ХІІ сесії Київської міської ради VI скликання" не доведене до відома населення міста Києва, оскільки у жодному друкованому ЗМІ, включаючи офіційний друкований орган - газету "Хрещатик", не опубліковане. Всупереч нормам пункту 7 статті 22 Регламенту Київради перелік питань, які попередньо планують винести на розгляд Київради до населення столиці також не доведений", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ударівець" назвав передвиборчою "чорнухою" заяви про заборгованість по зарплаті

Згідно із заявою Кличко відзначає що не призначаючи вибори у столиці влада нищить самоврядування і незаконно "освячує" діяльність нелегітимного органу, і до того ж не доводить розпорядження цього органу до відома киян. Це - грубе порушення норми закону "Про доступ до публічної інформації".

Крім того, Кличко з "ударівцями" подали ще один позов з вимогою зобов'язати київську владу оприлюднити проекти рішень, передбачені до розгляду на 2 жовтня. Вони вимагають визнати неправомірними дії Київської міської ради та Галини Гереги щодо неоприлюднення цих проектів і зобов'язати Київраду VI скликання та Галину Герегу  оприлюднити їх відповідно до закону "Про доступ до публічної інформації".

Зараз ви читаєте новину «Кличко подав до суду, щоб заборонити засідання Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути