вівторок, 10 січня 2012 17:32

Київ не буде мститися Чехії за надання притулку Тимошенку - джерело

Київ не буде мститися Чехії за надання притулку Тимошенку - джерело

Київ розглядає Прагу як важливого партнера в Євросоюзі і помста не відноситься до методів, які застосовує українська дипломатія, зазначають у Міністерстві закордонних справ України.

"Ми розглядаємо Чехію, як важливого партнера в ЄС і помста не відноситься до методів, що застосовуються українською дипломатією. Тим більше, смішно говорити про помсту в ситуації з людиною, яка абсолютно приватно використовував механізм політичного притулку для переїзду на постійне місце проживання до Чеської Республіки, практично ставши одним із багатьох іммігрантів - вихідців з України, які живуть в цій країні", - розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в МЗС України у вівторок.

За словами співрозмовника агентства, у цій ситуації Київ розраховує, що чеські дипломати точно так само швидко, як і в ситуації з Олександром Тимошенко (чоловіком екс-прем'єра Юлії Тимошенко) будуть розглядати заявки звичайних українців, які надходять до чеського диппредставництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Тимошенко підтримала втечу батька до Чехії

"Хотілося б, щоб ту ж оперативність, з якою було розглянуто заяву Тимошенка, проявляли консульські працівники Чеської Республіки на території України при розгляді заяв пересічних українських громадян, які не мають щастя володіти власністю та нерухомістю на території Чехії, якими володіє пан Тимошенко", - додав дипломат.

Нагадаємо, Тимошенко за рішенням Міністерства внутрішніх справ Чеської республіки отримав політичний притулок 6 січня 2012.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівництво БЮТу могло порадити чоловіку Тимошенко заховатися – політолог

"Влада в Україні не нехтує жодними брудними методами. Їм не вдалося зломити Юлію Тимошенко ні залякуванням, ні судами, ні тюремним ув'язненням, ні тортурами, і тому вони вдалися до ще гірших речей - переслідування мене особисто та інших членів сім'ї. Я не хочу давати Януковичу жодної додаткової можливості тиску на лідера опозиції, і притулок - це для мене єдиний спосіб, як цього досягти", - йдеться в заяві Олександра Тимошенко з цього приводу.

Зараз ви читаєте новину «Київ не буде мститися Чехії за надання притулку Тимошенку - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути