середа, 25 травня 2016 13:45

Київ і Москва домовилися щодо Донбасу - політолог про обмін Савченко

Київ і Москва домовилися щодо Донбасу - політолог про обмін Савченко
Петро Олещук Фото: youtube.com

Звільнення Надії Савченко може відволікти від урегулювання ситуації на Донбасі не на користь України.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Петро Олещук.

"Ціна, яку Україна заплатить за звільнення Надії Савченко вже визначена. Її можна прив'язати до нещодавнього ніби то прогресу у реалізації Мінських угод. Зокрема, стосовно місії ОБСЄ та певного узгодження позицій. Ймовірно, домовленість щодо врегулювання ситуації на Донбасі досягнута. Умови не відомі. Інформацію не будуть озвучувати до останнього моменту. Швидше за все, це певна форма заморожування конфлікту. Можливо зі збереженням російської присутності через механізми ОБСЄ. Щось пов'язане з легітимізацією через вибори, як і передбачалося у Мінських угодах", - сказав він.

Така гучна піар подія може переключити увагу, поки узгоджуватимуться й закріплюватимуться певні моменти, переконаний політолог.

"Важко прогнозувати, що отримала, а що втратила Україна. Очевидно, це не відповідає цілям про які домовлялися. Вони були прозорі: відновлення територіальної цілісності, суверенітету. У повній мірі виконати це наразі неможливо. Завдання Росії - максимально розділити Україну, реінтегрувати її в інший геополітичних простір, контролювати, теж повною мірою не реалізовані. На скільки компроміс прийнятний - не відомо. Усе так приховано, що не створює враження перемоги України. Від перемог не має потреб відволікати гучними піар приводами, на кшталт звільнення Надії Савченко", - додав Олещук.

Читайте також: Виліт до Ростова по Савченко є грандіозним піаром Порошенка - експерт

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, сьогодні президент Петро Порошенко вилетів до Ростова-на-Дону для обміну українки Надії Савченко на російських ГРУшників. Однак в Адміністрації Президента це заперечили.

Зараз ви читаєте новину «Київ і Москва домовилися щодо Донбасу - політолог про обмін Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути