пʼятниця, 21 листопада 2014 12:34

Китай підтримав дії Росії щодо України

Китай підтримав дії Росії щодо України
Фото: zn.ua

Китай підтримує російську позицію в питанні врегулювання війни в Україні.

Про це журналістам заявив виконуючий обов'язки директора департаменту Європи та Центральної Азії МЗС КНР Гуй Цунюй, передає ЛігаБізнесІнформ.

"Китай з повним розумінням відноситься до викликів і загроз, з якими стикається Росія в українському питанні і підтримує підхід РФ щодо вирішення цієї проблеми. Ми не зацікавлені у військовому конфлікті на території України і підтримуємо вирішення питання політичним шляхом. Ми виступаємо проти зовнішнього втручання у внутрішні справи України шляхом повалення влади", - зазначив дипломат.

"Що стосується української кризи, під час телефонної розмови голови КНР з президентом РФ Володимиром Путіним, Сі Цзіньпін, торкаючись причин кризи, сказав, що "немає диму без вогню", - нагадав Гуй Цунюй. - Я особисто вважаю, що деякі держави і блоки продовжують дотримуватися мислення часів холодної війни і ведуть геополітичні ігри і намагаються утиснути геополітичні інтереси Росії. Китай виступає категорично проти того, щоб будь-хто завдавав шкоди безпеці інших країн з метою захисту так званої "абсолютної безпеки".

"Китай виступає проти проголошення незалежності будь-яких народностей шляхом референдумів, однак це не відноситься до Криму", - заявив Гуй Цунюй.

"Ми повинні обережно і продумано ставитися до вирішення національних питань. Ми проти того, щоб якась нація набувала незалежність шляхом проведення референдумів. Що ж до Криму, то тут є свої особливості. Ми добре знаємо історію приналежності Криму", - зазначив дипломат.

Зараз ви читаєте новину «Китай підтримав дії Росії щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути