вівторок, 20 березня 2012 15:12

Кінах переконаний, що силовими методами зарплату із тіні вивести неможливо

Кінах переконаний, що силовими методами зарплату із тіні вивести неможливо

Вивести заробітну плату із тіні можливо лише поступовим зменшенням навантаження на фонд оплати праці.

Про це на прес-конференції заявив екс-прем'єр-міністр Анатолій Кінах.

"Уряд і парламент повинні мати чітку стhатегію реформування систем оплати праці і системи соціального страхування. Головна проблема заробітної плати в тіні — не в тому, що всі хочуть працювати по корупційним схемам. Просто у нас досить велике навантаження на фонд оплати праці. Доки ми не вирішимо його, не можна говорити про збільшення заробітної плати", - сказав він.

За словами Кінаха, сьогодні в Україні найвищий показник навантаження на фонд оплати праці. Він сягає за 50%, тоді як в Європі — до 27%, у світі - 16%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр закликав підприємців вивести зарплатню з тіні: "Що, Азаров за вас буде прибуток створювати?"

"Треба розробити програму поступового зменшення навантаження на фонд оплати праці. Але в комплексі з реформами системи соціального страхування, пенсійної реформи, протидії корупційним схемам неадресного використання бюджетних ресурсів. Паралельно збільшувати питому вагу заробітної плати собівартості продукції. У нас вона складає 8%, а у світі — за 20%. Для цього треба збільшувати продуктивність праці та проводити інноваційну політику. Якщо такі методи будуть задіяні, в нас є всі можливості збільшити заробітну плату не знижуючи конкурентну спроможності нашої продукції", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров запропонував бізнесу черговий "режим"

Політик наголосив, що вирішувати питання виведення заробітної плати з тіні неможливо на основі декларацій та фіскально-силовим тиском на промисловців. На його думку, це дасть тільки протилежний результат.

"Ще більш вдосконаленими стануть схеми ухилення від несплати заробітної палти згідно з нормативними вимогами. Це буде тупик. Таким шляхом не можна йти", - підкреслив Кінах.

Зараз ви читаєте новину «Кінах переконаний, що силовими методами зарплату із тіні вивести неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути