пʼятниця, 06 січня 2012 12:01

Керівництво БЮТу могло порадити чоловіку Тимошенко заховатися – політолог

Керівництво БЮТу могло порадити чоловіку Тимошенко заховатися – політолог

Політолог Володимир Фесенко вважає, що чоловік екс-прем'єра Олександр Тимошенко попросив політичного притулку в Чехії не стільки з юридичної, скільки з політичної точки зору. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ніяких юридичних загроз для чоловіка Тимошенко немає. Я нічого не знаю про якісь карні справи проти нього, про виклики до прокуратури та ризики його арешту. Хоча я не виключаю, що він може фігурувати у справі по ЄЕСУ. Однак в політичному контексті цей вчинок може пояснюватися тим, що перед початком розгляду справи Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини потрібна актуалізація", - зазначив експерт.

Фесенко припускає, що це може бути скоординована з Тимошенко дія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік Тимошенко просить прихистити його у Чехії

"Але враховуючи проблеми із комунікацією, нинішню ситуацію у родині та бютівському середовищі, не виключаю, що це може бути ініціатива самого Олександра. Ми ж не знаємо всіх обставин. Тимошенко може дізнатися про це постфактум. Можливо, керівництво БЮТу дало йому пораду, що про всяк випадок краще зараз перебувати за кордоном. Ще можуть бути поради проінформованих людей з прокуратури, що може бути порушена кримінальна справа, тому краще заховатися", - зауважив він.

За словами політолога, Тимошенко обрав Чехію, тому що там вже надали притулок колишньому міністру економіки Богдану Данилишину.

"Тут можуть бути суто правові обставини. Якщо він там перебуває, має певні заняття, логічно переховуватися саме там. Донці просити притулок було б не зовсім доречно. Олександр не займається публічною політикою. А Женя зараз виконує певну роль комунікатора. Крім того, вона має політичну функцію, бо представляє інтереси Юлії Володимирівни за кордоном", - додав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Керівництво БЮТу могло порадити чоловіку Тимошенко заховатися – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути