понеділок, 25 липня 2016 16:12

Кабмін розгляне законопроект щодо протимінної діяльності

Кабмін розгляне законопроект щодо протимінної діяльності
Фото: rbc.ua

Найближчим часом Кабінет міністрів розгляне проект закону "Про протимінну діяльність", який ґрунтується на міжнародній практиці та відображає світові стандарти у цій сфері.

Про це заявив заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігор Долгов на зустрічі з представником Програми розвитку ООН в Україні Нілом Вокером.

"Тиждень тому ми обговорили рекомендації щодо подальших кроків у розвитку протимінної діяльності в Україні, які були наведені у проекті звіту оціночної місії ООН. Ця зустріч була дуже продуктивною.

Питання протимінної діяльності дуже важливе для України, воно перебуває на постійному контролі керівництва держави та Міністерства оборони. На лінії зіткнення та на непідконтрольній уряду території Донецької та Луганської областей проживають українські громадяни і ми маємо піклуватися про них", - сказав Долгов.

За його словами, у рекомендаціях у цій сфері йдеться про посилення нагляду за постраждалими, надання їм допомоги, реабілітації і потреби постраждалих.

Зазначимо, що протимінна діяльність визначається як комплекс заходів, спрямованих на зменшення соціального, економічного та екологічного впливу вибухонебезпечних предметів на розвиток адміністративно-територіальних одиниць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випробовує на Донбасі новітню зброю - Турчинов

Нагадаємо, уряд США виділив 600 мільйонів доларів, щоб удосконалити українські збройні сили.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін розгляне законопроект щодо протимінної діяльності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути