пʼятниця, 01 червня 2012 14:48

Спецтема: Луценко за ґратами

Через помилку судді будь-який вирок у справі Луценка може бути скасовано - Баганець

Через помилку судді будь-який вирок у справі Луценка може бути скасовано - Баганець
Олексій Баганець: сьогоднішній вирок нагадує фантастику. Фото: news.liga.net

Суддя Анна Метушевська, яка головує у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, допустила серйозну помилку і через те будь-який вирок у цій справі може бути скасовано.

Про це сказав адвокат колишнього голови МВС Олексій Баганець.

"Я зрозумів, що суддя буде з кимось радитися. Бо вона дійсно серйозно допустила промах і це може бути підставою для скасування будь-якого рішення, яке вона прийме по цій кримінальній справі за результатами розгляду, - підкреслив він. - Приймаючи до уваги, що вона зачитала обвинувальний висновок, вона зобов'язана тепер у підсудного запитати, чи зрозуміла йому суть пред'явленого звинувачення, чи визнає він себе винним і чи буде він давати показання по цій кримінальній справі".

Після того, підкреслив захисник, суд має вже перейти до порядку дослідження доказів.

Відповідаючи на запитання, чи має тепер суд перечитати ту частину обвинувального висновку, на якій Луценко не був присутній, адвокат наголосив: "Це його право. І для повноти об'єктивності суддя повинна йому таке право надати. Хоча в законі сказано, що це не є обов'язок суду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вивчіть КПК!" - Луценко назвав брехнею обвинувальний висновок

Баганець нагадав, що потерпілий у справі Валентин Давиденко потерпілим себе не вважає. Але це, за словами адвоката, "не єдина підстава абсурдності цієї справи і відсутності будь-якої судової перспективи, якщо суд буде дійсно об'єктивним і упередженим".

"Я не люблю фантастики, я люблю реальне життя. А сьогоднішнє обвинувачення мені нагадує письменника Олександра Гріна", - підкреслив захисник.

Коментуючи заяви прокурора Віктора Клименка про те, що Луценко вже ознайомився з обвинувальним вироком, коли ця справа була обєднанна з іншою, Баганець наголосив: "Прокурор повинен розуміти, що сьогодні нова кримінальна справа слухається. Якщо йти за логікою прокурора, що в цій справі всі знайомі з обвинувальним висновок, то для чого тоді судді треба було сьогодні, щоб прокурор зачитував обвинувальний висновок".

Зараз ви читаєте новину «Через помилку судді будь-який вирок у справі Луценка може бути скасовано - Баганець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути