четвер, 05 липня 2012 02:18

Існує тільки одна можливість виправити ситуацію з Луценком - Захаров

Існує тільки одна можливість виправити ситуацію з Луценком - Захаров
Євген Захаров. Фото: liga.net

Співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров вважає, що після рішення Європейського суду щодо порушення прав екс-міністра Юрія Луценка Україна має переглянути його справу. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Негайно звільнити екс-міністра неможливо, оскільки він отримав вирок у судовій справі, який набув законної сили, - зазначає правозахисник. - Але важливо, що Євросуд визнав порушення 18 статті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо меж застосування обмежень прав. Це означає, що кримінальне переслідування Луценка має політичні мотиви. Це серйозне обвинувачення Українській державі, яка є членом Ради Європи і не може допускати політичні переслідування".

Тепер Україна має виправляти допущені порушення, а для цього справу Луценка треба переглянути, переконаний фахівець. Бо оскільки він був заарештований з політичних мотивів ще до суду, то і увесь судовий процес слід вважати політичним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський суд виніс політичний вирок режиму Януковича — Кармазін

"Усе це можна виправити під час розгляду касаційної скарги Луценка. Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ може скасувати вирок Печерського райсуду та Апеляційного суду, спрямувати справу на новий розгляд, а Луценка звільнити. Це єдиний правовий варіант, який має держава, щоб виправити цю ситуацію і зняти з себе звинувачення в політичних переслідуваннях опозиціонерів", - каже правозахисник.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини  визнав досудовий арешт екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка таким, що порушує права людини.

Луценко перебуває в СІЗО  з грудня 2010 року. 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав екс-міністра винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі.

 

Зараз ви читаєте новину «Існує тільки одна можливість виправити ситуацію з Луценком - Захаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути