вівторок, 12 червня 2012 18:19

Іноземні вболівальники провідують наметове містечко Тимошенко на Хрещатику
5

У наметовому містечку на Хрещатику поставили стенди із фото, на яких Юлія Тимошенко з європейськими політиками
Фото: Фото: Ірина Рибакова
Іноземні вболівальники зацікавлено розглядають їх
Особливу увагу іноземців привертають карикатури з Віктором Януковичем
Шведські фани грають у футбол поруч із наметовим містечком
Йенс Дорьяс зі шведського Гетенборгу показує на фото їхнього прем’єр-міністра Фредрика Райнфельдта з Юлією Тимошенко

Вболівальники "Євро-2012" сьогодні охоче відвідують наметове містечко прихильників Юлії Тимошенко. Воно знаходиться поруч із фан-зоною на Хрещатику, біля Печерського районного суду Києва.

30-річний Йенс Дорьяс зі шведського Гетенборгу бере листівку, написану англійською.

"В Швеції багато говорять про Юлію Тимошенко, вашого колишнього прем'єр-міністра. Я знаю, що вона у тюрмі за якийсь злочин, пов'язаний із нафтою. Чи то була якась газова справа? Можливо, вона дійсно чинила якісь неправильні речі, проте це дуже суворе покарання для політика - сидіти у в'язниці, - каже фанат. - Сам я не відчув ніяких антидемократичних проявів в Україні. У мене не було ніяких проблем з міліцією. Переконаний, що все-таки найдемократичнішою країною у світі є Швеція".

За його словами, він у своїй країні цікавиться політикою й знає всіх в обличчя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше 5 тисяч шведських фанатів з шашками йдуть до "Олімпійського" та скандують "Юлі - волю!"

Іноземні фанати розглядають намети, зупиняються біля виставки із карикатурами Януковича. Потім розглядають світлини, на яких Юлія Тимошенко стоїть поруч із іноземними політиками.

"Дуже цікавляться долею Тимошенко, беруть листівки. До мене підходять в основному шведи, були англійці, французи. Навіть розмовляла із китайцями", - розповідає 20-річна Тетяна, яка роздає англомовні листівки із Тимошенко.

Прізвище називати відмовляється. Чергує тут через день. Уточнює, що завтра її замінить інша дівчина, яка знає англійську мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТ розповіли, як Тимошенко вболіватиме за українську збірну

"Особливо старші шведи майже все знають про Тимошенко. Молодші іноземці питають, чому Юлію Тимошенко ув'язнили, чи справді вона була прем'єр-міністром. Уточнюють нюанси газового договору. Цікавляться, чи є у нас надія, що вона вийде із тюрми, які там умови, як довго вона там перебуватиме. Дуже багато питають, що ми можемо зробити, щоб допомогти їй. Чи можна підписати якусь петицію чи якось посприяти цьому. Але петицій ми не маємо. Найкраща підтримка - це сфотографуватися у нашому наметовому містечку і розповсюдити знімки в інтернеті", - відзначила Тетяна.

За її словами, більше за все звертають увагу на фотографію Тимошенко із Маргарет Тетчер, із шведським прем'єр-міністром Фредеріком Райнфельдтом, а також із колишнім прем'єром Йораном Перссоном.

Зараз ви читаєте новину «Іноземні вболівальники провідують наметове містечко Тимошенко на Хрещатику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути