пʼятниця, 02 серпня 2013 12:25

Ініціатор Врадіївської ходи заявив, що має громадянство США

Ініціатор Врадіївської ходи заявив, що має громадянство США
Фото: nbnews.com.ua

Один з лідерів Врадіївського ходи Василь Любарець має подвійне громадянство України та США.

Про це він заявив на прес-конференції в п'ятницю в Києві і на прохання журналістів продемонстрував два своїх паспорти - український і американський.

У відповідь на уточнююче питання, громадянином якої ж таки країни він є, Любарец сказав: "Я громадянин України і я громадянин США". При цьому він зазначив, що на цей момент проживає Україні.

Варто зазначити, що в Україні подвійне громадянство заборонене.

Як повідомлялося раніше, наприкінці червня в Миколаївській області була побита й згвалтована 29-річна мешканка смт. Врадіївка Ірина Крашкова. У скоєнні злочину підозрюються двоє правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" Партію регіонів порівняли з ґвалтівниками із Врадіївки

Місцеві жителі заявили, що цей випадок - не перший в районі, проте раніше злочину замовчувалися і не розслідувалися належним чином. Місцева міліція об'єктивно не розслідувала їх, а вибивала показання з випадкових людей для поліпшення статистики розкриття злочинів.

7 липня активісти вирушили пішим ходом на Київ. 18 липня ввечері вони встановили на Майдані Незалежності два намети, щоб домагатися відставки міністра внутрішніх справ. У ніч на 19 липня правоохоронці затримали 9 учасників "Врадіївського ходи" на Майдані Незалежності за невиконання вимог міліції і спроби фізичного опору. Ініціатор "Врадіївської ходи" Василь Любарець засуджений до 10 діб адміністративного арешту.

Після цього рішенням Шевченківського райсуду Києва 23 липня Любарец був засуджений до 10 діб адміністративного арешту за проведення акції на Майдані Незалежності всупереч рішенню Окружного адмінсуду Києва.

Зараз ви читаєте новину «Ініціатор Врадіївської ходи заявив, що має громадянство США ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути