понеділок, 05 вересня 2016 21:19

Інформація нардепа Лещенка про коштовні папери Кононенка виявилася фейком

Інформація нардепа Лещенка про коштовні папери Кононенка виявилася фейком

Інформація народного депутата України Сергія Лещенка про зберігання президентом України Петром Порошенком і заступником глави фракції "БПП" у Верховній Раді Ігорем Кононенком коштовних паперів у російському банку, яку він розповсюдив через свій аккаунт у соціальній мережі Facebook, не відповідає дійсності та є фейком.

Сьогодні прес-служба Ігоря Кононенка спростувала факт зберігання коштовних паперів у фінустановах з російським капіталом, повідомляє Фокус.

Згідно з наданими прес-службою Кононенка документами, коштовні папери, що належать йому, зберігаються в депозитарній установі ТОВ "Ай бі кепітал", яке опосередковано контролює Міжнародний інвестиційний банк. 50% + 1 акція в останньому належить Петру Порошенку. Ще 14,9% акцій контролює безпосередньо Кононенко.

У "Ай бі кепітал" зберігаються акції МІБ, що належать Кононенку, номінальною вартістю 20,3 млн грн., 37% акцій закритого недиверсифікованого корпоративного інвестиційного фонду "ВІК" номінальною вартістю 5,9 млн грн., а також частки пакетів акцій страхової компанії "Країна" загальною номінальною вартістю 1,3 грн. і "Богдан Моторс" загальною номінальною вартістю в 250 грн..

У цій же установі, за даними прес-служби Ігоря Кононенка, знаходяться на зберіганні пакет акцій МІБ і 78,9% акцій фонду "Прайм Ессетс Кепітал", що належать Петру Порошенку. Фонд контролює кондитерську фабрику "Рошен", страхову компанію "Країна", Дніпровський крохмало-патоковий комбінат і завод "Ленінська кузня".

Нагадаємо, Нацкомісія з коштовних паперів і фондового ринку 24 липня минулого року анулювала ліцензію на ведення окремих видів діяльності на фондовому ринку ВТБ Банку, оскільки фінустанову контролює Росія, яка визнана країною-агресором.

Раніше Лещенко в своєму Facebook повідомив про те, що, нібито, Петро Порошенко та Ігор Кононенко зберігають коштовні папери, що належать їм, у російському банку ВТБ.

Зараз ви читаєте новину «Інформація нардепа Лещенка про коштовні папери Кононенка виявилася фейком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути