субота, 21 січня 2012 09:25

Хорошковському в СБУ хабарі не пропонували

Хорошковському в СБУ хабарі не пропонували

Валерію Хорошковському на час головування в СБУ ніколи не пропонували хабарі.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Інтер".

Новий міністр фінансів запевнив, що на своїй попередній роботі головою СБУ з корупцією достатньо системно боровся.

"Таких результатів, які зробило СБУ протягом цього періоду часу не досягав ніхто і ніколи. Це така об'єктивна оцінка моєї діяльності", - похвалився він.

Водночас Хорошковський розповів, що щодо корупції можна заарештувати майже будь-кого: "Коли мені приносили навіть хороші результати мої співробітники я завжди їм казав одну фразу: немає чим хвалитися, тому що фактично ми маємо можливість бити на вибір, як кажуть. Фактично, ким зацікавилися, до того і прийдемо. Через певний час задокументуємо і через певний час можемо заарештувати. Настільки глибинна ця проблема".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призначення Хорошковського не пов'язане з інтересами держави

Відповідаючи на запитання, чи йому за 2 роки головування в СБУ пропонували хабар, Хорошковський сказав: "Ні".

"Мені навіть дзвонити перестали, з приводу того, щоб вирішити якесь питання. Тому що у мене є історія і я готовий зустрітися обличчям до обличчя з будь-якою людиною, яка скаже, що вона мені дала хабар", - додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова посада Хорошковського послабить позиції Азарова - експерт

"На жаль, це явище (корупція) на сьогоднішній день існує і іноді воно стає драйвером процесу. Без цього взагалі жоден процес не відбувається", - обурився він.

Водночас Хорошковський задоволений тим, що "відкати" постійно зростають: "Чому здорожчуються ставки відкатів? Якраз якщо вони стануть економічно не вигідними, тобто ризик взяти хабаря буде настільки великий, що фактично оці от суми збільшення є плата за цей ризик – це вже добре".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський - це креатура газового лоббі, яке сидить на Банковій - "бютівець"

Колишній голова СБУ також визнав, що правоохоронці корупцію подолати не можуть: "Правоохоронна система налаштована на боротьбу з відходом від правил. Коли "відкати" стають правилом життя, правоохоронна система не може боротися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський стане віце-прем'єром

"На жаль, культура спілкування через ресурс, через дачу хабара присутня на будь-якому рівні, не тільки на урядовому. А лікарям хабарі не дають? Вчителям не дають? Це ж не тому, що вони погані або хороші. Така вже традиція. Я прийшов - я повинен обов'язково залишити щось. Я нікого не звинувачую. Я розумію, що і зарплатні маленькі, і жити треба. Я все розумію. Але на рівні навіть ЖЕКу це відбувається. Суспільство не сприймає це як проблему. Суспільство сприймає це як норму", - поділився своїми думками Хорошковський.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковському в СБУ хабарі не пропонували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути