неділя, 24 лютого 2013 11:43

Хорошковський має президентські амбіції з 1995 року - Філенко

Хорошковський має президентські амбіції з 1995 року - Філенко

Списувати з політики ув'язнену екс-прем'єра Юлію Тимошенко ще зарано. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав екс-нардеп, один із польових командирів Майдану Володимир Філенко.

"Припускаю, коли вона вийде, в неї можуть бути проблеми з фізичною та моральною втомою. Але списувати її рано. На жаль, за заявами Тимошенко не бачу її зростання. Може, це одна з причин, чому люди не опираються. Рейтинг Тимошенко є не стільки "за", як — "проти" Партії регіонів. Її електоральний потенціал — до 25 відсотків. Серед них 10-12 відсотків — це її фан-клуб, інша половина — ті, які вважають Юлю кращою за Януковича, і що вона успішніше за Яценюка, Кличка і Тягнибока справиться з функцією перемогти нинішнього президента", - зазначив Філенко.

На його думку, перемогти на президентських виборах Віктора Януковича буде нескладно.

"Януковича, який падає від кинутого в нього яйця, перемогти нескладно. Він — це верхівка айсберга. Всередині влада загниває, звужує систему заробітчанства до "сім'ї" президента. Самі себе заганяють у обложену фортецю. Але фортеці рано чи пізно падають. Всередині Партії регіонів зростатиме невдоволення. Найближчим часом будемо свідками появи ультраопозиціонера а-ля Хорошковський. Це зіграє проти Януковича. Але чи на користь опозиції — незрозуміло. Хорошковський має президентські амбіції з 1995 року. Знаю це з приватних розмов часів Народно-демократичної партії. Хоча, коли в людини багато грошей, вона може думати, що простіше найняти президента. Петро Порошенко, перш за все, націлений на вибори мера Києва. Якщо опозиціонери не виставлять єдиного кандидата, він може виграти. А далі задуматись і про посаду президента", - розповів політик.

За словами Філенка, Янукович хоче передати владу у спадок.

"Ми хіба не розуміємо, що Янукович — уже не президент? Реально керує його старший син Олександр. Молодшому Вікторові цікавіше на автогонках. А Саша Янукович кадри розставляє. Його тато — нерукопотисканий президент: як на Заході, так і Сході. Народу він боїться. Парламенту — теж. Від журналістів тікає. А старший син використовує момент, складає "качанчик до качанчика". Зараз йому треба гроші. Потім — влада. Він ставить своїх людей для захисту своїх капіталів", - наголосив екс-нардеп.

Повністю інтерв'ю читайте тут

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський має президентські амбіції з 1995 року - Філенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути