понеділок, 29 лютого 2016 00:41

Холодницький розповів, коли запрацює Держбюро розслідувань

Холодницький розповів, коли запрацює Держбюро розслідувань
Фото: 24tv.ua

Держбюро розслідувань не запрацює з 1 березня, як це передбачає законодавство. Таку думку в інтерв'ю "Українським Новинам" висловив спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

"Воно не запрацює. Там нема кому працювати... Якщо все йтиме позитивно і при сприянні, дай Бог, щоб вони з 1 січня (2017 року, - ред.) запрацювали", - сказав він.

Холодницький нагадав, що 24 лютого Кабінет міністрів лише визначив своїх трьох кандидатів у конкурсну комісію, яка повинна вибрати керівника.

"Але, обрати керівника не означає, що орган вже запрацював. Обрати керівника і запустити орган - різні речі. Це тривалий процес. Зараз потрібно активно педалювати питання ДБР. По-перше, потрібно вирішити питання з "майданівськими" справами, тому що розслідування їх зупиниться. Цього не можна допустити. Для початку необхідно відстрочити норму про запуск ДБР. Я не впевнений, що навіть до вересня це врятує. Конкурс на директора ДБР може триває два-три місяці. Дай Бог, щоб до 1 червня був обраний директор", - зазначив він.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань - центральний орган виконавчої влади, який буде здійснювати правоохоронну діяльність з метою попередження, виявлення, припинення, розкриття і розслідування злочинів, віднесених до його компетенції. Закон "Про Державне бюро розслідувань" був прийнятий Верховною Радою 12 листопада 2015 року і підписаний президентом 14 січня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Холодницький розповів, коли запрацює Держбюро розслідувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути