понеділок, 05 вересня 2011 17:41

Група Кириленка завтра у парламенті "прогуляє" Януковича

Група Кириленка завтра у парламенті "прогуляє" Януковича

Депутатська група "За Україну!" не буде присутня завтра у сесійній залі Верховної Ради під час урочистого засідання за участі президента Віктора Януковича з нагоди 20-ї річниці проголошення Незалежності України.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від фракції НУ-НС Ярослав Кендзьор.

"Влада, яку уособлюють президент Янукович, прем'єр-міністр Азаров, голова ВР Литвин, сьогодні знищує відновлену державну незалежність через підписання та ратифікацію "харківських угод" і, як наслідок, порушення територіальної цілісності України", - зазначив Кендзьор.

Крім того, політик звинуватив чинну владу в антиукраїнських діях, зокрема, у появі нового проекту закону про функціонування мов в Україні під авторством "регіоналів" Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка, а також в узаконенні ВР червоного прапора.

"Ці рішення аж ніяк не вписуються у контекст української незалежної держави", - наголосив парламентарій.

За його словами, бути присутнім у сесійній залі під час виступів цих "так званих українських керівників не дуже хочеться".

"Особливо мені, як людині, яка голосувала за Акт проголошення Незалежності України - не хочеться слухати усе те фарисейство у виконанні цих людей. Вони руйнують українську державність", - резюмував Кендзьор.

Нагадаємо, віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко (фракція "БЮТ-Батьківщина") заявив, що має намір переконати опозиційні фракції не брати участі в урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди святкування 20 річниці проголошення Незалежності України у вівторок, 6 вересня.

Раніше у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект № 9073 "Про основи державної мовної політики", ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

Законопроект передбачає функціонування, паралельно з державною мовою, регіональних мов або мов меншин.

Зараз ви читаєте новину «Група Кириленка завтра у парламенті "прогуляє" Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути