середа, 15 січня 2014 12:31

Громадськість пропонує опозиції переобратись

Громадськість пропонує опозиції переобратись
Фото: zn.ua

Ініціативна група, до якої входять науковці, дипломати, правозахисники та громадські діячі, звернулась до Ради об'єднання "Майдан" та всіх опозиційних сил, політичних партій, громадських організацій з закликом організувати всеукраїнський референдум про проведення дострокових виборів.

Відповідне зверення ініціативна група зачитала під час прес-конференції, - повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Під зверенням підписались 19 осіб, серед них - Левко Лук'яненко, Василь Шкляр, Михайло Басараб та інші.

Ініціатори вважають референдум виходом з кризи, що склалась в державі.

"Ця ініціатива жодним чином не суперечить документам, заявам і закликам, які лунали на Майдані. Це не протиставлення, а навпаки ця ініціатива доповнює вимоги, які висувались на Майдані. Ця ініціатива дає можливість творити правовий коридор для вирішення протистояння і для прискорення основного питання усунення Януковича від влади, який очолює антинародний режим. Цілком зрозуміло, що поки він буде перебувати на посаді президента, ми не зможемо сподіватись на жодні позитивні зміни в житті країни. З ініціювання референдуму абстрактні заяви лідерів опозиції про дочасні вибори отримають механізм і часові рамки для реалізації, оскільки про це йдеться в законі України про референдум. Для повсталого суспільства референдум є політично доцільною формалізацією мети", - зауважив доктор юридичних наук Володимир Василенко.

Він додав, що ефекту від стояння і співання пісень не буде. Необхідно, щоб змінилась модальність Майдану, а люди, які увійшли до об'єднання Майдан, мають бути задіяні до процесу підготовки дострокових виборів.

Зараз ви читаєте новину «Громадськість пропонує опозиції переобратись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути