понеділок, 18 березня 2013 11:06

Громадські організації Харкова і Херсона вимагають розпуску ВР і погрожують референдумом

Громадські організації Харкова і Херсона вимагають розпуску ВР і погрожують референдумом
Громадські організації Харкова і Херсона хочуть проведення позачергових виборів виключно за мажоритарною системою. Фото: novostimira.com.ua

Громадські організації Харкова і Херсона вимагають розпуску парламенту, а також виступають за скасування депутатської недоторканості і зміни політичної системи на всеукраїнському референдумі.

Про це говориться в резолюції, підготовленій для щорічної конференції громадських організацій, яка відбудеться 19 березня в Харкові.

"Із моменту обрання Верховної Ради України пройшло більше ніж чотири місяці, однак вищим законодавчим органом його конституційні функції не виконуються, життєво важливі для країни закони не приймаються. Кабінет міністрів України в таких умовах не може повноцінно працювати і виконувати функції вищого органу виконавчої влади. Законодавча і вся вертикаль державної виконавчої влади в країні фактично паралізована. Країна не розвивається. Далі це тривати не може! Ми вимагаємо від Президента країни розпустити Верховну Раду України 7-го скликання і оголосити дострокові парламентські вибори", - підкреслюється в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юридичних підстав проводити дострокові вибори в Раду поки немає - Магера

Суспільні активісти обіцяють, що, якщо їхня вимога не буде виконана, вони створять ініціативну групу для проведення всеукраїнського народного референдуму, на який буде винесено питання скорочення чисельності народних депутатів, введення другої палати парламенту, повного скасування депутатської недоторканості, а також проведення позачергових виборів виключно за мажоритарною системою.

Зараз ви читаєте новину «Громадські організації Харкова і Херсона вимагають розпуску ВР і погрожують референдумом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

120

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути