неділя, 18 грудня 2016 13:10

Гройсман розповів, як об'єднані громади можуть заробляти

Гройсман розповів, як об'єднані громади можуть заробляти
Фото: unian.net

Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що об'єднані громади будуть отримувати на 460% більше доходу

Про це він написав у Facebook з нагоди виборів у 143 об'єднаних територіальних громадах з 22 областей України, які проходять сьогодні.

"Пам'ятаю, як у Верховній Раді ми розглядали закон про об'єднання громад. Я тоді наполягав на тому, щоб ми додали слово "добровільне", тому що був переконаний - люди самі побачать вигоди від децентралізації", - зазначив він.

За словами прем'єра, сьогодні мешканці вже об'єднаних громад самі переконуються в тому, що вибрали правильний шлях.

"Наприклад, за 9 місяців 2016 року до бюджету Клесівської ОТГ у Рівненській області надійшло 16,5 млн грн власних доходів, що на 460,7% більше (!) в порівнянні з надходженнями власних доходів відповідного періоду минулого року до бюджетів рад, що об'єдналися", - написав Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма прокоментував скандальні переговори з бойовиками

Ці гроші пішли на підвищення якості життя місцевих жителів - ремонтуються дитсадки в селищі міського типу Клесів, а також у селах Пугач і Карпилівка, у школах, дитсадках і амбулаторії встановлюють енергозберігаючі вікна та двері, ремонтуються каналізації і дороги.

"Ну а тим громадам, які сьогодні стають на цей шлях, хочу побажати успіху і пообіцяти свою підтримку. У бюджеті на 2017 рік ми зберегли фінансову децентралізацію як пріоритет. І я впевнений, на об'єднані громади далі чекає успіх і зростання", - наголосив прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман розповів, як об'єднані громади можуть заробляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути