неділя, 01 січня 2017 14:50

Гройсман розказав, що чекати у 2017 році

Гройсман розказав, що чекати у 2017 році
espreso.tv

У новому році вдасться забезпечити прорив та економічне зростання. Це дасть можливість вкладати у підвищення якості життя людей. Про це розповів прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю телеканалу Eспресо.TV.

"В мене є дуже чітке відчуття, що ми зможемо забезпечити прорив у 2017 році, якісне економічне зростання. Мені важливо, щоб від цього був зворотній зв'язок. Цифри 1-3% мені не так цікаві. Для роботи вони важливі. Я би хотів, щоби людина відчула. Коли люди відчують, що ситуація змінюється. Відповідно є не просто сьогодні-на-сьогодні, а сьогодні зрозуміла ситуація і прогнозована ситуація на майбутнє - це найголовніше", - впевнений прем'єр-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія реформована, російські танки спалені і криза зупинена – новорічні привітання високопосадовців

Він зауважив, що у минулому році вдалося стабілізувати ситуацію і з другої половини економіка демонструє зростання. На наступний рік у Державний бюджет закладено макроекономічний прогноз на рівні зростання 3%.

"Це тільки перші паростки, бо людям поки що не зовсім відчутно. Важливо дві речі: заробити кошти в бюджет країни від розвитку національної економіки і потім чесно перерозподілити", - зазначив він.

Володимир Гройсман зауважив, що перерозподіл грошей Державного бюджету на користь громадян дає можливість робити кроки щодо підвищення соціальних стандартів.

Також він нагадав, що з 1 серпня минулого року Уряд запровадив електронну систему публічних закупівель ProZorro при здійсненні державних закупівель, що вже заощадило 8 млрд грн. З початком реформи митної служби щомісяця вона дає перевиконання планів надходжень митних платежів на 1,5-2,5 мільярдів гривень.

"Це ті ресурси, які ми можемо направляти на економічний розвиток і віддавати людям, зменшувати дефіцит Пенсійного фонду", - навів приклади глава Уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2017 році українські землі звільнять від агресора - Маккейн

Економічне зростання у країні стимулюватиме зокрема створення більшої кількості робочих місць та вироблення конкурентного українського продукту, зауважив Гройсман.

"Розвиток економіки є тим фундаментом на базі, якого ми можемо побудувати різноманітні заходи. Вони дозволять вирвати людей з тієї бідності, в якій вони знаходяться хронічно десятиріччями", - наголосив прем'єр-міністр.

"Вистачить вже людям страждати у такій прекрасній країні, як Україна, від того, що рівень їхнього життя є достатньо низьким", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На українців чекає шок", - дипломат дав прогноз на 2017 рік

У цьому контексті глава Уряду зазначив, що рішення щодо підвищення мінімальної заробітної плати удвічі, заробітної плати українським вчителям, лікарям, ДСНС-никам – є необхідними і спрямованими на те "щоб повернути усю увагу держави на людину, українського громадянина".

"Та людина, яка працює, має отримати нормальну заробітну плату. Ми тільки розпочинаємо цей шлях", - запевнив прем'єр-міністр.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман розказав, що чекати у 2017 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути