середа, 02 листопада 2016 01:50

Гройсман пообіцяв підвищити соцстандарти

Гройсман пообіцяв підвищити соцстандарти
фото kor.ill.in.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін працює над підвищенням соцстандартів, але вільних коштів на істотне підвищення пенсій і зарплат в Україні немає.

Про це він сказав під час спілкування з учасниками мітингу під Верховною радою, повідомляє "112 Україна".

Також, прем'єр-міністр розповів представникам акції протесту про кроки, які вживає уряд для підвищення рівня життя людей, повідомила прес-служба прем'єра.

У прес-службі прем'єра нагадали про можливості для населення оформити субсидію або скористатися розстрочкою на оплату житлово-комунальних послуг на 12 місяців для тих, хто не може або не хоче скористатися механізмом субсидії. Кабмін працює над розробкою рішень по монетизації субсидій, йдеться в повідомленні.

Гройсман звернув увагу мітингувальників на те, що з 1 грудня соціальні стандарти будуть підвищені на 10%. Також, влада ухвалила рішення про підвищення вдвічі мінімальної заробітної плати до 3,2 тис. грн. Така ж вартість затвердженого уряду споживчого кошика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилюк розповів, де братиме гроші на мінімалку 3200 грн

Він підкреслив, що галузь освіти – один з головних пріоритетів уряду. У 2017 році передбачено збільшення заробітної плати вчителів на більш ніж 30% і збільшення фінансування стипендій.

Напередодні чорнобильці, які мітингували біля будівлі Верховної Ради, прорвалися через огорожу і кордон поліцейських. Під стінами парламенту зібралися 150 людей.

Учасники акції вимагали внесення до порядку денного законопроекту про статус і соціальний захист людей.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман пообіцяв підвищити соцстандарти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути