неділя, 05 квітня 2015 18:00

"Труна" та палаючі шини під Кабміном, "Льовочкін і Фірташ - агенти Кремля" — найцікавіші протести минулого тижня
6

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 30 березня по 5 квітня.

30 березня, Київ

Під Адміністрацією президента пройшла акція представників різних громадських організацій столиці, які закликали президента Петра Порошенка активізувати боротьбу корупцією. Ключова вимога учасників акції до влади - перестати займатися імітацією і перейти до реальних дій. Активісти назвали "ляпасом суспільству" ситуацію, яка складається навколо колишнього начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина, якого уряд звільнив з посади керівника. Проте, за словами активістів, він намагається поновитися завдяки своїм високим покровителям.

 

 1 квітня, Київ

Активісти Автомайдану мітингували біля Кабміну в центрі Києва. Сюди вони принесли труну і вінок з написом "лоукости". Люди вимагали звільнити голову Державіаслужби України та провести відкритий конкурс на цю посаду. Активісти тримали плакати з написами "Корупції немає", "За євроінтеграцію".

 

1 квітня, Київ

На будівельному майданчику на Микільсько-Слобідській вулиці Дніпровського району столиці близько 100 радикально налаштованих людей влаштували акцію протесту, виступаючи за припинення будівництва. Активісти кидали каміння в охорону будмайданчика та зламали бетонний паркан навколо новобудови. Охоронці у відповідь відкрили стрілянину по учасниках протесту. В результаті був поранений правоохоронець.

 2 квітня, Київ

Активісти пікетували посольство Грузії з вимогою до грузинської влади звільнити утримуваних нею політичних в'язнів. За словами мітингувальників, теперішня грузинська влада йде на зближення з Кремлем і садить у тюрми героїв Грузії. Окрім грузинів в акції взяли участь українці, білоруси, чеченці, казахи та представники інших держав, які зіткнулися з агресією зі сторони Російської Федерації.

2 квітня, Київ

Студенти-активісти прийшли під "Інтер" висловити своє обурення тим, що телеканал Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна фактично є зброєю Кремля проти України. Протестувальники розташувалися по обидва боки вулиці Дмитрівської з плакатами: "Геть російську пропаганду з українського ТБ", "Льовочкін та Фірташ - агенти Кремля", "Заборонити російські серіали!", "Фірташ представник фонду "Русский мир" в Україні".

 
 

 2 квітня, Київ

Під час несанкціонованого мітингу біля стін Кабінету міністрів активісти підпалили шини. Учасники вимагали націоналізувати "Дельта банк". Люди тримали у руках плакати із написами "Яценюк - мародер" та "Дельта банк SOS". Одного з протестувальників затримали правоохоронці.

3 квітня, Харків

Працівники Харківського авіаційного заводу мітингували на прохідній центрально входу підприємства. Близько сотні людей зібралися без плакатів і транспарантів. Вони кажуть, що від грудня 2014 року їм не виплачували зарплату, а навесні цього року робота на підприємстві взагалі зупинилася.

Зараз ви читаєте новину «"Труна" та палаючі шини під Кабміном, "Льовочкін і Фірташ - агенти Кремля" — найцікавіші протести минулого тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути