понеділок, 04 лютого 2013 12:54

Гриценко розпочав президентську кампанію, тому і критикує опозицію - експерт

Гриценко розпочав президентську кампанію, тому і критикує опозицію - експерт
Олександр Палій радить опозиції не виставляти напоказ свої перипетії. Фото: glavred.info

Гриценко критикує опозицію, бо розпочав президентську кампанію. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"В критиці Анатолія Гриценка не  лише турбота про дії опозиції, але й тут є той факт, що він фактично почав президентську кампанію на сьогоднішній день і розглядає оцю боротьбу у цьому руслі. Ця внутрішньовидова боротьба для багатьох опозиціонерів більш актуальна, ніж боротьба із режимом", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівництво "Батьківщини" тільки імітує боротьбу за визволення Тимошенко - Гриценко

Палій наголосив, що першочерговим пріоритетом для опозиціонерів натомість повинна бути "зміна правлячого режиму".

"Вони хоча б можуть подумати про те, що, якщо вони реально будуть загрожувати нинішній владі, а ця влада збережеться, то тоді кожен із них буде стояти час від часу перед ситуацією у якій сьогодні Тимошенко", - наголосив він.

Палій розповів, що у Гриценка були серйозні шанси перемогти у президентській кампанії у 2015 до парламентських виборів.

"У нього були шанси, але зараз вони зменшилися через те, що виникли нові центри політичного тяжіння. Мається на увазі Кличко і "Свобода". Йому дуже важко ці бренди посунути. Тому критика Гриценка і спрямована, як бачимо у останніх його дописах, на те, що "не все вирішують бренди". Він наголошує, що це має не велике значення. На президентських виборах і з брендом і без бренду, будуть важливіші особисті якості людини. То ж певний сенс у цій критиці є", - запевнив політолог.

Разом з тим він зазначив, що "заяви Гриценка та інших опозиціонерів часто підривають спільну здатність опозиції побороти режим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кириленко поновив членство у своїй партії

"Основне, що має бути сьогодні перед опозиціонерами - не розчинитися вщент так, як було перед президентськими виборами 2010 року і знайти можливість навіть конкуруючи між собою, працювати акуратно, так, щоб опоненти не використовували їхню дискусію на шкоду їм усім. А, крім того, за ці три тижні між першим і другим туром об'єднатися і працювати спільно на спільну перемогу на фініші. Зараз вони працюють у логіці першого туру, а я закликаю опозиціонерів працювати у логіці другого. Лише так можна перемогти. Давайте подивимося на представників теперішньої влади. У них дуже багато внутрішніх проблем і конфліктів, але це все дуже мало виходить назовні. Просто тому, що у влади вистачає клепки не педалювати ці речі і розуміти, що розділена сила не перемагає. Потрібно хоча б  створити видимість, що вона не розділена", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розпочав президентську кампанію, тому і критикує опозицію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути