вівторок, 29 січня 2013 04:31

Бренд опозиції перемоги не гарантує – Гриценко

Бренд опозиції перемоги не гарантує – Гриценко
Фото: obozrevatel.com

? Вибори треба проводити на повну силу, а не починати агітацію за два тижні до дня голосування, розраховуючи на бренд опозиції й прізвища (фото) її лідерів - бренду "єдиного кандидата". Опозиції треба робити висновки, інакше надалі подібні поразки – неминучі, написав у своєму блозі Анатолій Гриценко, коментуючи вибори до обласної ради Івано-Франківська.

"Однак для опозиції ці вибори залишили й гіркий присмак. Треба провести чесний аналіз результатів і головне - зробити вірні висновки. Вибори в області проводилися у трьох округах. На кожному з них лідери трьох опозиційних сил - Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок - погодили, висунули і підтримали єдиних кандидатів. Спираючись на таку підтримку, два єдиних кандидати впевнено перемогли - Іван Угрін (Батьківщина) та Іван Харук (Свобода). Але третій - Юрій Голіней (Фронт Змін) - вибори програв, причому його поразка була нищівною. Єдиний кандидат від опозиції отримав лише 17,4% голосів, тоді як переможець, Володимир Грабовецький - 64,9%", - написав Анатолій Гриценко.

Політик повідомив, що Грабовецького висунула УРП Левка Лук'яненка, однак найбільше його підтримував колишній "фронтовик" Юрій Дерев'янко, який на Івано-Франківщині виявився єдиним самовисуванцем, хто зміг перемогти в мажоритарному окрузі на виборах до Верховної Ради.

"Очевидно, що пропонувати кандидатом людину, яка не мешкає в окрузі, особливо для місцевих виборів - не кращий, скоріше хибний крок. Очевидно, що в рамках ОО "Батьківщина" (вісім партій) кандидатів треба обговорювати й визначати спільно з партіями-партнерами - цього не було зроблено, рішення приймалося у закритому режимі. А дарма, бо в інших партіях, в т.ч. у "Громадянській позиції", є сильніші кандидати, які до того ж проживають в межах округу. Висновки треба робити невідкладно, тому що наступні вибори - у Києві, і здавати столицю партії влади ми не маємо права. За жодних умов!", - підсумував народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Бренд опозиції перемоги не гарантує – Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути