четвер, 16 червня 2016 12:23

ГПУ завершила розслідування щодо "беркутівців", які заарештували майданівців

ГПУ завершила розслідування щодо "беркутівців", які заарештували майданівців
ipress.ua

Генпрокуратура завершила розслідування по справі командира київської роти "Беркут" та семи міліціонерів, які побили і заарештували активістів Майдану.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Розслідування підтвердило, що правоохоронці підробили свідчення, щоб заарештувати невинних людей.

"Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього заступника командира оперативної роти столичного спецпідрозділу міліції "Беркут" та семи міліціонерів цієї роти. За ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України за фактами перевищення влади та незаконного затримання 11 активістів громадського руху "Євромайдан" в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на Кріпосному провулку у місті Києві. Що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням мікроавтобуса. А також організації службових підроблень рапортів, завідомо неправдивого повідомлення, на підставі якого їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко передав військовій прокуратурі справи деяких чиновників Януковича

Як раніше заявив прокурор Генпрокуратури Яніс Симонов, у розстрілах майданівців брали участь 23 колишні співробітники спеціальної роти "Беркута".

Зараз ви читаєте новину «ГПУ завершила розслідування щодо "беркутівців", які заарештували майданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути