четвер, 12 червня 2014 12:13

ГПУ відновила розслідування смерті композитора Івасюка

ГПУ відновила розслідування смерті композитора Івасюка

Генеральна прокуратура України (ГПУ) відновила розслідування обставин смерті відомого українського композитора і поета, автора пісні "Червона Рута" Володимира Івасюка.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"З огляду на значний суспільний резонанс, який у свій час викликала і на даний час непокоїть громадськість загадкова смерть композитора, а також з метою повного, всебічного та неупередженого дослідження усіх обставин смерті В. Івасюка, необхідності перевірки на причетність до позбавлення його життя певного кола осіб, Генеральною прокуратурою скасовано постанову про закриття кримінальної справи", - повідомили в Головному управлінні Генпрокуратури.

Як зазначають у відомстві, таке рішення було прийнято за результатами розгляду звернення члена Консультативної ради при Генеральній прокуратурі України.

Нагадаємо, 8 травня 1979 р. 30-річного Володимира Івасюка було знайдено мертвим у Брюховецькому лісі під Львовом, офіційною версією смерті назвали самогубство.

Органами прокуратури в 1979-1980 рр., а також упродовж 2009-2012 рр. проводилося досудове слідство у кримінальній справі за фактом смерті Івасюка, за результатами якого в листопаді 2012 р. справу було закрито за відсутністю складу злочину.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ відновила розслідування смерті композитора Івасюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути