вівторок, 09 квітня 2013 15:46

Готуючись до референдуму, ЦВК виконує свою роботу - Черненко

Готуючись до референдуму, ЦВК виконує свою роботу - Черненко
Олександр Черненко. Фото: www.chas.cv.ua

Центральна виборча комісія зобов'язана готувати певні нормативні акти для референдуму після ухвалення відповідного закону.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав голова Комітету виборців України Олександр Черненко, говорячи проте, що на офіційному сайті ЦВК вже з'явилися три постанови, в яких йдеться про підготовку до Всеукраїнського референдуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роз'єднувати опозицію намагатимуться питаннями Криму і референдуму про Митний союз - експерт

"Коли було прийнято закон про референдум, дійсно, ЦВК має зобов'язане кожний законодавчий акт, який так чи інакше її стосується, підтвердити своїми постановами. Це те саме, що із законом про вибори. Є певні процедури - форма підписаних листів чи ще щось, які мають бути прийняті постановою ЦВК. Тобто, це така собі бюрократія", - пояснив голова КВУ.

Однак, чи це є просто виконання своєї роботи зі сторони ЦВК, чи дійсно вже підготовка до проведення Всеукраїнського референдуму — зараз сказати важко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Припинення повноважень Ради через референдум неможливе – радник президента

"Мені важко сказати, чи це підготовка, бо сьогодні жодного референдуму не оголошено. Але якщо, наприклад, завтра якась ініціативна група захоче зібрати референдум, то потрібно буде низку документації, якої немає в законі і, відповідно, яку має своїми ухвалами розробити саме ЦВК. Бо якщо хтось захоче оголосити референдум і не буде відповідних документів, то Центрвиборчокм можна звинуватити у бездіяльності. Тому у даному разі ЦВК робить свою роботу, бо є відповідний на це закон", - уточнив Черненко.

Щодо імовірності проведення референдуму вже влітку цього року, про що вже говорили експерти і політики, то, на думку голови КВУ, це один із можливих сценаріїв розвитку подій в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Референдум - то логічний наступний етап ПР. Інакше вони не зупиняться"

"Є шанс, що цей сценарій буде реалізовано. Але, думаю, цього ще ніхто не знає. Сьогодні ті, хто є організатором референдуму, максимально намагаються здійснити підготовчий етап, щоби у випадку, якщо раптом "приспічить" - все було готово і завтра можна було б запускати цей механізм. Та наскільки це питання вирішено — покаже час", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Готуючись до референдуму, ЦВК виконує свою роботу - Черненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути