неділя, 09 лютого 2014 23:57

Спецтема: Євромайдан - нова революція України?

"Господи, ти послав нам революцію" – недільну Вінницю розбурхало Народне віче
8

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

9 лютого на площі Театральній у Вінниці пройшло чергове Народне віче.

Спікери-опозиціонери говорили про ризик розколу України і про нездатність влади цьому запобігти. Але згодом промовці заговорили про те, що всі хочуть активних дій, що людям набридло слухати і дивитись на перемовини.

"Або ми щось конкретне робимо у Вінниці, або їдемо на Майдан. Там наша підтримка дуже потрібна", - заявив Максим Роговський, який чергує на вінницькому Євромайдані з 22 листопада.

Присутні активно аплодували йому та вигукували "Молодець!". А 76-річний Георгій Вербицький потис хлопцеві руку і назвав його національним героєм.

"Бо наші керівники не здалися, а продалися. Я завжди говорив, що потрібно по всій Україні в один день усім разом з одними й тими гаслами вийти на мітинги, щоб Україна повстала. Ще два роки тому говорив, листи писав Кличку, Тягнибоку, Яценюку. Не слухали, то люди самі вийшли", - розповів він.

"Так, ще багато байдужих людей є. Треба маршем по Вінниці пройтись і кричати: "Україно, вставай!" - додала Наталія Дяченко.

Тетяна Ількова емоційно прочитала молитву за Україну, в якій були слова: "Господи, ти поставив такого президента за гріхи наші, але ти послав нам й революцію".

"Хто сюди сьогодні прийшов? Пенсіонери? Жінки? То кажіть своїм чоловікам, хай записуються в загони самооборони. Я хлопець з села, люблю грубе сало і воду з бульбашками. І хочу те сало їсти. Але зараз Україна в небезпеці, і нема як сидіти біля телевізора і пити чай" - наголосив Сергій, який приїхав зі Стрижавки, що під Вінницею.

Згодом люди розійшлись, домовившись зібратись 10 лютого під слідчим управлінням та в суді, де чинять репресії проти вінницьких активістів.

Зараз ви читаєте новину «"Господи, ти послав нам революцію" – недільну Вінницю розбурхало Народне віче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути