четвер, 11 квітня 2013 18:17

Голова меджлісу вимагає порушити кримінальну справу проти Могильова

Голова меджлісу вимагає порушити кримінальну справу проти Могильова
Мустафа Джємілєв Фото: gazeta.ua

Проти голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова та голови Ради представників кримськотатарського народу при президенті України Лєнтуна Бєзазієва треба відкрити кримінальні справи за фактами корупції у земельній сфері. Про це заявив народний депутат, лідер татарського меджлісу, Мустафа Джємілєв під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин в Сімферополі.

За його словами, кримський уряд разом з Радою представників саботують повне вирішення проблеми самозахоплених земельних ділянок. Серед чиновників та громадян розповсюджують "спеціальну інструкцію", згідно з якою землю можна давати тільки особам, налаштованим проти меджлісу.

Пан Джємілєв зачитав частину "інструкції": "Необхідно прискорити виділення землі на полянах протесту, які курирує "Себат" (громадська організація — авт.), представників, що активно співпрацюють з Радою. Землю не видавати тим, кого підтримують представники меджлісу. Оскільки поля меджлісу не вирішуватимуться, це викличе обурення серед рядових учасників полян протесту через бездіяльність меджлісу та зміцнить їхнє бажання співпрацювати з Радою представників кримських татар при президентові".

Він вважає, що таким чином влада намагається принизити представницький орган кримських татар та розколоти національній рух. Джємілєв нагадав, що такі дії підпадають під відповідні статті Кримінального кодексу України.

"Вони використовують службовий стан для розпалювання міжнаціонального конфлікту. Це політична корупція. Я звертаюся до вас, Вікторе Тарасовичу (постійний представник президента України в АРК Віктор Плакида — ред.), ініціювати порушення кримінальної справи проти Могильова та глави так званої Ради представників, яка поширює і керується ось цією інструкцією", – заявив лідер меджлісу.

Народний депутат планує звернутись до Генерального прокурора України та наполягатиме на створенні тимчасовою слідчої комісії у Верховній Раді.

Лєнтун Бєзазієв назвав обвинувачення "брехнею". За його словами, питання самозахоплених ділянок не вирішувалось роками, тому що саме представники меджлісу саботували процес.

"Коли у 2006 році почались самозахоплення представники меджлісу відсторонились від процесу. Потім, коли Рада міністрів почала системно працювати над вирішенням проблеми, вони захотіли взяти участь, але зробити все на свій розсуд", – заявив Бєзазієв.

За його словами, землі отримують всі громадяни, які підготували відповідний пакет документів. Голова Ради представників запевняє, що в цьому році державні акти отримують близько 7 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Голова меджлісу вимагає порушити кримінальну справу проти Могильова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути