четвер, 26 квітня 2012 16:13

Голова ЄНП: Євросоюз має вжити рішучих заходів проти українського режиму

Голова ЄНП: Євросоюз має вжити рішучих заходів проти українського режиму
Вільфред Мартенс попросив Тимошенко припинити голодування. Фото: www.newsmarket.com.ua

Президент Європейської народної партії (ЄНП) Вілфред Мартенс вважає, що Євросоюз повинен сформувати і імплементувати комплекс конкретних і рішучих заходів проти українського режиму.

Він також особисто просить екс-прем'єра України Юлію Тимошенко припинити голодування. Мова про це йде у заяві Мартенса.

"Я вкрай розчарований і засмучений бачити повну відсутність політичної волі українського керівництва співпрацювати у цій справі з керівництвом ЄС. Само по собі зрозуміло, що не може бути жодного європейського майбутнього для країни, яка щодня порушує права людини і демократичні принципи", - заявив він.

У зв'язку з цим президент ЄНП вважає, що "у світлі ескалації політичних репресій в Україні інституції Європейського Союзу повинні сформувати і імплементувати комплекс конкретних і рішучих заходів проти українського режиму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євродепутати закликають посилити тиск на Януковича, щоб зупинити його помсту Тимошенко

У своїй заяві Мартенс засуджує "ескалацію репресій проти опозиційних політиків українським режимом, зокрема, проти члена Європейської народної партії, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко".

"Я засуджую повідомлення про насильство щодо Юлії Тимошенко. Умови утримання її у в'язниці абсолютно неприйнятні і відповідають намірам режиму прибрати головного опозиціонера країни зі свого шляху. Неприпустиме поводження з Юлії Тимошенко також було зафіксовано в доповіді уповноваженого з прав людини Верховної Ради України", - упевнений президент ЄНП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол Німеччини про побиття Тимошенко: Влада має розібратися. Ми не дозволимо тримати нас за дурнів

Крім того, він звернувся з особистим проханням до Тимошенко: "Юлія, будь ласка, припини голодовування. Ми стоїмо на вашому боці і ми не допустимо вашої жертви демократії даремно".

Зараз ви читаєте новину «Голова ЄНП: Євросоюз має вжити рішучих заходів проти українського режиму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути