середа, 27 серпня 2014 09:01

Голова НБУ є лялькою в руках олігархічного пулу - Соскін

Голова НБУ є лялькою в руках олігархічного пулу - Соскін
unian.net

Теперішнє керівництво НБУ потрібно звільнити.

Про це Gazeta.ua сказав директор Інституту трансформації суспільства, економіст Олег Соскін, коментуючи повідомлення про кредитування луганського "Українського комунального банку" на суму 51 мільйон гривень, який пов'язують з нардепом-"регіоналом" Олександром Єфремовим.

"Якщо це правда, то це підверджує, що Гонтарева є просто лялькою в руках олігархічного пулу, який керує Україною. Сюди входить сім'я Вальцманів-Порошенко. Там і Кучма. А там де Кучма, там буде і Єфремов. Там буде група луганського олігархату", - зауважив експерт.

Водночас, за словами Соскіна, НБУ взагалі не має права давати кредити.

Також Соскін вважає, що голова НБУ "навіть не розуміється в монітарній політиці та міжнародних фінансах".

"Вона просто виконує функції, які її доручила сім'я Вальцманів-Порошенків, тому що вона очолювала їх інвестиційний холдинг. Їй сказали видати, вона видала", - додав політолог.

Соскін переконаний, що теперішню голову НБУ потрібно звільняти.

"Потрібно зробити реальний Національний банк і створити комітет, який стояв би на захисті гривні, як національної валюти. Як атрибута національної державності. Щоб гривня мала стабільний курс. А для цього потрібно проводити відповідну монетарну політику, яка полягає в тому, що не можна давати рефінансування будь-яким банкам. Не можна купувати на вторинному чи первинному ринках внутрішніх боргових зобов'язань уряду, не можна робити готівкову, безготівкову емісію гривні та її друк, витрачати золотовалютні запаси на будь-що.  Але не буде Гонтарева цього робити", - зауважив експерт.

У цьому випадку економіст поставив у приклад політику польського і латвійського національних банків.  "Але для цього на чолі Національного банку має стояти некорумпований професіонал і незалежна самостійна фігура", - зауважив Соскін.

Зараз ви читаєте новину «Голова НБУ є лялькою в руках олігархічного пулу - Соскін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути