четвер, 15 грудня 2016 14:10

Глава ЦВК розповів, як реєстрував Онищенка на вибори

Глава ЦВК розповів, як реєстрував Онищенка на вибори
Фото: tsn.ua

Голова ЦВК Михайло Охендовський не отримував від президента Петра Порошенка вказівок щодо реєстрації кандидата в нардепи Олександра Онищенка.

Про це він сказав журналістам перед допитом у НАБУ.

"Ніхто до мене не звертався з приводу реєстрації кандидата Онищенка. Коли він подавав повторно свої документи до Центральної виборчої комісії, він дійсно заходив до мене в кабінет. Ні на кого він не посилався, оскільки в цьому не було потреби. Він просто сказав, що розуміє свою помилку під час подання первинних документів. Подав новий комплект і запитав мене, коли можна очікувати на розгляд цього питання... Ніяких відповідей щодо майбутньої долі розгляду його документів я йому не давав і давати не міг. Питання реєстрації кандидатів вирішує не голова виборчої комісії, а вся ЦВК у складі 15 осіб на відкритому засіданні", - сказав Охендовський.

Він також переконує, що ніколи не брав хабарі ні як член ЦВК, ні як керівник.

"Ніхто ніколи не звертався до мене з пропозиціями вирішити будь-яке питання за грошову винагороду", - наголосив Охендовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президенту терміново потрібно шукати нового Охендовського

Нардеп-утікач Олександр Онищенко заявив, що заплатив за місце у парламенті. Гроші давав Давиду Жванії, який на виборах 2014-го входив до керівництва виборчого штабу БПП. Після цього президент Петро Порошенко дав вказівку главі ЦВК Михайлу Охендовському зареєструвати Онищенка.

Зараз ви читаєте новину «Глава ЦВК розповів, як реєстрував Онищенка на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути