четвер, 25 жовтня 2012 09:27

Гілларі Клінтон та Кетрін Ештон стурбовані використанням адмінресурсу в Україні

Гілларі Клінтон та Кетрін Ештон стурбовані використанням адмінресурсу в Україні
Кетрін Ештон та Гілларі Клінтон. Фото: tvi.ua

Глави американської та європейської дипломатії висловлюють занепокоєння щодо використання адмінресурсу на користь кандидатів від правлячої партії в Україні.

Про це йдеться у спільній статті держсекретаря США Гілларі Клінтон і високого представника ЄС з питань спільної зовнішньої і безпекової політики Кетрін Ештон, розміщеній у середу виданням The New York Times.

"Ми стурбовані повідомленнями про використання адміністративного ресурсу на користь кандидатів від правлячої партії, та труднощів, з якими стикаються окремі ЗМІ. Крім того, ми стурбовані продовженням практики Центральної виборчої комісії проводити закриті попередні засідання та відсутністю представників деяких політичних партій в окружних і дільничних виборчих комісіях. Роздача матеріальної або фінансової вигоди для виборців - інше питання, це має бути розслідувано і припинено", - йдеться в статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник України при Євросоюзі закликав організацію підписати Угоду про асоціацію

Дипломати також "шкодують з приводу того, що ув'язнення лідерів опозиції в результаті судових процесів, які не відповідали міжнародним стандартам, не дало змоги їм брати участь у парламентських виборах". "Український уряд має вирішити питання, пов'язані з цими виборчими переслідуваннями, в тому числі справою колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко", - продовжують Клінтон та Ештон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-президент Польщі розповів, навіщо Україна потрібна Європі

Глави дипломатій США та ЄС також зазначають, що українські громадяни очікують від Президента Віктора Януковича і уряду, що вини відреагують на висловлені занепокоєння, зокрема щодо забезпечення права на політичну участь і справедливого доступу до ЗМІ для всіх кандидатів. "Ми знаємо, що це можливо тому, що українці зробили це раніше. Трохи більше двох років тому, вони обрали нового президента на виборах,які багато спостерігачів вважають вільними і чесними. На цих виборах, українці встановлюють свої власні високі стандарти, які повинні бути дотримані", - зауважують вони.

Зараз ви читаєте новину «Гілларі Клінтон та Кетрін Ештон стурбовані використанням адмінресурсу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути