пʼятниця, 18 січня 2013 17:05

Герман відмовляється від посади голови Мінкульту, ним може стати Богуцький - експерт

Герман відмовляється від посади голови Мінкульту, ним може стати Богуцький - експерт
Фото: focus.ua

Найімовірнішим претендентом на посаду міністра культури є колишній міністр Юрій Богуцький. А от Ганна Герман від пропозиції відмовляється. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Це відображення політичного стилю Януковича. Зокрема стилю його кадрової політики. Він не поспішає із рішеннями. Є чимало прикладів, коли він також тягнув із призначеннями, і звільненнями деяких міністрів. Була ситуація із  звільненням міністра оборони, коли вже було зрозуміло, що його звільнять, але з відповідним рішенням він тягнув. Це — його стиль. Ще з радянських часів є такий вислів "треба, щоб рішення відлежалося". Треба подумати, можливо, знайти якісь інші варіанти. Це — перше пояснення. Він не з тих, хто швидко ухвалює рішення", - каже Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Непризначення міністра культури — частина проекту по знищенню культурної спадщини" - Бригинець

Другою причиною, вважає політолог, є відсутність оптимального варіанту, хоча є чимало кандидатур.

"Різні джерела називають близько 4-5 кандидатур, кожна з яких має свої відчутні вади. Найбільш показова ситуація із колишнім міністром Кулиняком. До нього є багато претензій, які, зокрема, навіть висловлювали публічно. Але він - скрипаль, такий хлопець, який може розважити: дуже приємний у спілкуванні. Але, як міністр, не тягне. За відсутності достойних конкурентів, він також залишається одним із претендентів на цю посаду. Хтось там занадто молодий, хоча лобіюється. Один товариш, який очолює якісь відомства у сфері культури. Інший претендент працює зараз заступником Попова, хоча він більше відповідає за інформаційну діяльність", - говорить він.

Фесенко вважає, що найбільш реальною є кандидатура колишнього міністра - Юрія Богуцького.

"Зараз є непогані шанси стати знов міністром у Богуцького. Його перевага у тому, що він має досвід роботи на посаді міністра. В принципі був непоганим міністром. Але він швидше чиновник, плюс ще й вік у нього поважний. У кожного є свої певні вади", - каже він.

Політолог розповідає, що Ганні Герман пропонували посаду міністра, але вона відмовилась.

"Ганну Греман називали серед претендентів, але є чутки, що вона не дуже хоче. Вона хоче бути ближче до президента, її нещодавно призначили радником. Організаційна робота — це не зовсім її. Одна річ працювати радником з питань комунікації, а інша  - керувати таким складним і специфічним відомством як  міністерство культури. Де немає грошей, де багато амбітних людей, конфлікти дуже часто. Краще керувати  гуманітарною радою при президентові. Так і ближче до президента, можна впливати на його рішення. Подейкують, що вона нібито відмовляється", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охорона Табачника напала на студентів - "Свобода"

Він пояснює яким має вимогам повинне відповідати міністр.

"Це має бути людина, яка буде працювати за умови відсутності ресурсів, за наявності скандальних ситуацій та людей в цій галузі, які є достатньо відомими і авторитетними, але конфліктують між собою, які є в опозиції до влади. Потрібно бути дуже гнучким політиком, щоб працювати  на цій посаді. Треба і модернізувати нашу гуманітарну сферу і культурну політику, зокрема. Потрібно, щоб до міністра ставилися з повагою представники культури. Тобто це має бути людина із управлінським досвідом, своя людина і виконавець. Богуцький ближче відповідає цим вимогам Януковича. Він був у його уряді, в адміністрації працював. Він більше відповідає цим критеріям. Але він не до кінця свій. А от Кулиняк - з команди. Богуцький більше бюрократ — чиновник. А от щодо авторитету серед діячів культури, думаю, що проблеми є у багатьох претендентів".

Зараз ви читаєте новину «Герман відмовляється від посади голови Мінкульту, ним може стати Богуцький - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути