четвер, 05 липня 2012 11:41

Герман про мовний закон: "Немає ніяких причин для паніки"

Герман про мовний закон: "Немає ніяких причин для паніки"
Ганна Герман каже, що панікувати через мову ще немає підстав. Фото: weekly.ua

Радник президента України Ганна Герман вважає, що Віктор Янукович прийме таке рішення стосовно мовного законопроекту, яке консолідуватиме українське суспільство.

Про це вона заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Я би хотіла, щоб ми всі спокійно, зважено і впевнено оцінили, проаналізували цю ситуацію без галасу, без криків і ексцесів, - сказала Ганна Миколаївна. - Потрібно проаналізувати і дочекатися рішення президента. Я переконана, що рішення президента буде таким, яке буде сприяти консолідації нашого суспільства. А після цього рішення будемо давати оцінки і будемо робити коментарі".

Чиновниця вважає, що наразі немає ніяких причин для паніки.

"Я думаю, що не варто гарячкувати, скандалити, кричати, бо поки що немає для цього серйозних підстав. Серйозні підстави були б тоді, коли би процес уже був завершений і була у ньому поставлена крапка, - стверджує вона. - Я думаю, що ми повинні спокійно, як мудрі зважені люди, почекати завершення процесу, а тоді говорити, оцінювати й робити чи не робити якісь кроки".

У той же час Герман вважає, що люди мають повне право на протест.

"В Україні люди, які з чимось не згідні, мають право на свій протест, на висловлювання своєї думки, - сказала радник президента. - Ті українці, які захищають мову, які бачать і вважають, що існують небезпеки, вони мають на це право. Це свідчить про високий рівень свідомості. Суд заборонив акції, суд є суд. Люди, які поважають закон, не коментують рішення суду. Але люди стоять, людей ніхто не розганяє, люди мають право висловлювати свою позицію".

Зараз ви читаєте новину «Герман про мовний закон: "Немає ніяких причин для паніки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

77

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути